Logo Zoeken
Logeion

‘Operation CookieMonster’ van Politie Eenheid Rotterdam wint Galjaardprijs en Publieksprijs 2023

2 november 2023De redactie

Het project ‘Operation CookieMonster’ van Politie Eenheid Rotterdam heeft de Galjaardprijs en Publieksprijs 2023 gewonnen. De prijzen worden jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve, impactvolle, inspirerende en effectieve communicatieproject uit het publieke domein. De prijsuitreiking vond plaats tijdens PubCom23, het Nationaal Congres Publieke Communicatie, dat werd georganiseerd door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

Foto winnaars Galjaardprijs 2023 1340x894 (300).jpg

De vakjury heeft de Galjaardprijs 2023 toegekend aan de Politie Eenheid Rotterdam met ‘Operation CookieMonster’. Middels de succesvolle campagne ‘Check je hack’ en de gelijknamige website www.politie.nl/checkjehack die deze groep communicatieprofessionals ontwikkelden, wist de politie duizenden slachtoffers te helpen bij het virusvrij maken van hun computers. “De jury was onder de indruk van de gehele communicatieopzet. Niet alleen de fraaie producten en de emotionele verhalen, maar ook hoe alomvattend is nagedacht over de vele communicatieaspecten van de operatie. De Nederlandse communicatieopzet was leidend voor de gehele internationale operatie en dat zegt genoeg over de kracht en kwaliteit van het werk van de Rotterdamse Politie Eenheid.”, aldus juryvoorzitter Friso Fennema (directeur Communicatie bij het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat).

Publieksprijs

Naast de Galjaardprijs 2023 won de Politie Eenheid Rotterdam óók de Publieksprijs. Maar liefst 752 van de in totaal 2706 vakgenoten (28%) stemden op het initiatief 'Operation CookieMonster'. De winnaar van de Publieksprijs wordt bepaald door communicatieprofessionals die op één van de vijf finalisten van de Galjaardprijs stemmen. Dit jaar kon men van 16 oktober tot en met 1 november 2023 op hun favoriet stemmen. 

Lees het hele juryrapport en kom achter de bevindingen van de Galjaardjury.