Logo Zoeken
Logeion

"De beroepsniveauprofielen zetten mij aan het denken over mijn ambities"

14 december 2022De redactie

De vernieuwde beroepsniveauprofielen-tool (BNP-tool) is nu twee weken geleden gelanceerd. Logeion heeft mooie reacties mogen ontvangen voor de vernieuwde scan. In 2021 zijn alle teksten onder de loep genomen en in het afgelopen jaar hebben we samen met verschillende partijen gewerkt aan het bouwen van de BNP-tool. “De vernieuwde BNP-tool heeft echt een meerwaarde gekregen doordat je een portfolio kunt bijhouden en daarmee je ontwikkeling kunt monitoren”, aldus Mariëtte Pasman.

Website1_hr_visual_bnp_950x635.jpg

Extra mogelijkheden

Voorheen kon je een zelfscan maken, maar de resultaten hiervan niet opslaan. Ook kon je geen vergelijking maken in groei, ten opzichte van een jaar daarvoor. Daarnaast biedt de vernieuwde BNP-scan meer mogelijkheden, zo kun je naast een zelfscan, ook vragen om 360 graden feedback. Of: een teamscan invullen, hierdoor krijg je meer inzicht in de kennis en het talent van een team of afdeling. Verder geeft een GAP-analyse naast inzicht waar je nu staat, ook de richting aan waar je naar toe wilt. En met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) in de tool bouw je een portfolio op.

Je hebt altijd toegang tot je eigen omgeving en je kunt de resultaten makkelijk vergelijken en daarmee inzichtelijk maken of je bent gegroeid in je kerntaken en competenties. Handig om mee te nemen naar een beoordelings- of functioneringsgesprek in het nieuwe jaar.

‘Aan het denken gezet over mijn eigen ambities’

“Het onderscheid dat de beroepsniveauprofien maken tussen 'adviseren' en 'begeleiden' heeft mij aan het denken gezet over mijn eigen ambities. Mijn hart ligt bij het begeleiden, anderen enablen, in welke vorm dan ook. Daar krijg ik energie van. Dat is mooi om bij mijn volgende jaargesprek aan de orde te stellen, want op trainersgebied kan en wil ik best nog wat bijleren”, aldus Karin Nijhuis senior corporate communications advisor bij Universiteit Twente. Wil je net als Karin beslagen ten ijs komen tijdens een jaargesprek? Of voor jezelf inzichtelijk krijgen waar je nu staat in het vak? Als Logeion-lid heb je gratis toegang tot de BNP-tool. Geen lid? Sluit eenvoudig een abonnement af.

Meer informatie over de BNP en abonnementen