Logo Zoeken
Logeion

Nieuwe tool voor beroepsniveauprofielen van Logeion nu beschikbaar

30 november 2022De redactie

Op 30 november is de vernieuwde scan voor de BNP, de beroepsniveauprofielen, officieel in gebruik genomen. Vanaf nu kun je als Logeion-lid gratis gebruikmaken van dit online instrument. Ook niet-leden kunnen met een los abonnement aan de slag om hun kennis en ontwikkeling in kaart te brengen en daarmee een niveau bepalen.

BNP_visuals_112022Website 1.jpg

Voor wie is de BNP-tool interessant?

Voor iedere communicatieprofessional is het relevant om te weten waar je in het vak staat qua kennis en ontwikkeling. Wil je doorgroeien en een concreet ontwikkelplan, dan kun je alle data verzamelen in de BNP-tool. Als organisatie kun je een Teamscan inzetten om in kaart te brengen waar kennis en talenten liggen binnen een team of afdeling. Dit helpt een leidinggevende bij het maken van keuzes op organisatieniveau. Hogescholen kunnen de tool in gebruik nemen en aan studenten aanbieden om een portfolio op te bouwen waarin de voortgang gemeten wordt. Werving- en selectiebureaus kunnen kandidaten een scan aanbieden om inzicht te krijgen in het niveau en talent.

Nieuw in de BNP-tool

Naast de zelfscan, kun je nu ook een GAP-analyse invullen, vragen om feedback door de 360 graden feedback en je kunt gebruikmaken van een Teamscan. Wat blijft zijn de zes kerntaken en ontwikkelcompetenties. Zo kun je op de ene kerntaak excelleren in grootmeester niveau terwijl je op een andere kerntaak bijvoorbeeld uitvoerend bent. Dit inzicht helpt om aan je eigen ontwikkeling te werken. De nieuwe functies uitgelicht:

Teamscan
Hiermee kunnen alle teamleden de scan maken en het gezamenlijke resultaat checken met de prioriteiten van de organisatie en de (strategische) vraagstukken waar de afdeling/organisatie voor staat.

360 graden feedback
 Je kunt collega’s of je leidinggevende uitnodigen om voor jou de scan in te vullen en op basis daarvan kun je bijvoorbeeld een beoordelingsgesprek voeren.

GAP-analyse
Hiermee krijg je inzicht in je huidige situatie en waar je naar toe wilt groeien. Deze analyse helpt je bij het maken van keuzes en het aanbrengen van focus in je ontwikkeling.

Na het invullen van de scan kun je alle rapportages direct gemakkelijk downloaden. Als gebruiker van de BNP-tool heb je, je eigen omgeving. Je kunt hier op een overzichtelijke manier je voortgang en groei bijhouden. De eerste scan is een nulmeting. Ook kun je in je eigen omgeving opslaan welke opleidingen en trainingen je hebt gevolgd en je certificaat/diploma uploaden.

Persoonlijk ontwikkelplan
In de tool is ook de mogelijkheid om een persoonlijk ontwikkelplan (POP) in te vullen. Bij sollicitaties heb je dan je hele portfolio bij de hand in één overzicht. De bestanden die je in je eigen omgeving opslaat kun je delen met anderen. Je hebt hier zelf de regie over.

Gratis voor leden

De leden van Logeion en Young Logeion kunnen gratis gebruik maken van de BNP-tool. Niet-leden kunnen voor € 25,00 per jaar onbeperkt gebruik van maken van de tool. Jongprofessionals tot 30 jaar betalen slechts € 12,50 per jaar en studenten € 6,50.

Onderwijs en organisatie-abonnement

Naast individuele abonnementen heeft Logeion binnenkort ook de mogelijkheid om een groepsabonnement af te sluiten. Een organisatie kan een abonnement nemen voor 125 personen en onderwijsinstellingen voor 500 studenten. Daarnaast kunnen ook abonnementen in een andere samenstelling op maat worden afgenomen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor werving- en selectiebureaus aantrekkelijke tarieven om kandidaten een scan aan te bieden.

Nieuwsgierig naar de BNP-scan?

Meer informatie en de BNP-tool