Logo Zoeken
Boekrecensie

Boekrecensie: Van gedoe naar gedragen

25 april 2024Marjan Engelen

Heb je te maken met participatieprocessen? Zien jouw opdrachtgevers participatie vooral als een moetje? Zoek jij ook naar nieuwe manieren om democratische processen in te richten? Sta je open voor een aannemelijke uitleg voor het feit dat altijd de usual suspects op bijeenkomsten komen en je anderen zo slecht bereikt? 

Vangedoenaargedragen_950x635px.jpg

Denk je ook dat het mogelijk moet zijn om samen met inwoners besluiten over de wijk te nemen? Of met medewerkers over een nieuwe aanpak van het werk? Wil je naast analyse ook antwoord op de vraag Hoe dan? Lezen dit boek! Anke Siegers timmert al jaren aan de weg als begeleider van complexe besluitvormingsprocessen waarin een helder proces, samensturing en gedeeld eigenaarschap leidend zijn. Aan de hand van theorie, ervaringsverhalen en praktische voorbeelden van uiteenlopende vraagstukken vertelt ze hoe zij ‘De Nieuwe Route’ ziet. Ze legt de vinger op pijnlijke plekken. Bijvoorbeeld de vraag waarom burgerberaden vaak tot teleurstellingen leiden omdat ze in oude manieren van besluitvorming worden geperst. En zij werkt haar inmiddels beproefde alternatief uit in een handige uitleg compleet met werkvormen en do’s-en-don’ts. 

Aantal sterren: 4

Lees meer over 'Van gedoe naar gedragen'

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C