Logo Zoeken
Strategische communicatie

Impact bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie

17 oktober 2022De redactie

Zoals bekend maken Vrienden en Partners van het Centrum Strategische Communicatie de bijzondere Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam mede mogelijk. Deze wordt sinds maart 2019 bekleed door Christian Burgers. Inmiddels is hij ook benoemd als gewoon hoogleraar Communicatie en Organisatie aan de Universiteit van Amsterdam. Samen kijken we terug op de impact die de Leerstoel het afgelopen jaar heeft gehad en vooruit naar nieuw toekomstgeluid. 

Brug met lijnen CSC 650x635.jpg

De bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie heeft als taak de Leerstoel binnen Logeion en de universiteit zichtbaar te maken. Binnen Logeion door middel van activiteiten op het vakgebied van communicatie, binnen de universiteit door middel van bijdragen aan onderwijs en onderzoek. Bijgaande infographic geeft een overzicht van de activiteiten in het derde jaar van het hoogleraarschap van Christian Burgers.

Logeion-leerstoel Strategische Communicatie-Infographic 2022-vierkant

Enkele laatste nieuwtjes:

  • Logeion-hoogleraar Christian Burgers heeft op 23 september een keynote-lezing verzorgd op het internationale interdisciplinaire congres over Researching and Applying Metaphor (RaAM) in Bialystok (Polen). Zijn lezing was getiteld: The social impact of figurative framing. Aan dit internationale congres deden wetenschappers uit de hele wereld mee. Vanwege de oorlog in Oekraïne is dit internationale congres online georganiseerd.
  • Samen met coauteurs Camiel Beukeboom, Maxim van Woerkom, Sibren de Meijer en Laura de Vries kreeg Logeion-hoogleraar Christian Burgers een Top Paper Award in Intergroup Communication op het congres van de International Communication Association (ICA) in Parijs (mei 2022) voor hun paper How stereotypes about communication partners are reflected in question formulation. ICA is het belangrijkste wetenschappelijke congres binnen de communicatiewetenschap. 
  • Op 29 november wordt CSC-Insights gepresenteerd, een digitaal whitepaper met de resultaten van het onderzoek naar de Purposeparadox door de winnaars van de Strategische Communicatie Challenge 2021.

De benoemingstermijn van Christian Burgers als bijzonder hoogleraar loopt per 1 maart 2024 af. Omdat de procedures voor de benoeming van een hoogleraar lang zijn, is nu al gestart met de opvolging. Het bestuur van Logeion heeft ingestemd met de continuering van de Leerstoel en het profiel. Nu is het curatorium aan zet.