Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Songfestival 2024: Eentje voor de studieboeken

11 juni 2024Sander Grip

Het Eurovisie Songfestival 2024 gaat vooralsnog de geschiedenisboeken in als de meest bizarre ooit. Het liedjesfestijn kwam op een ongekende manier in de belangstelling te staan. De aanwezigheid van de Israëlische act was al een steen des aanstoots. En toen werd Joost Klein gediskwalificeerd. Wat er precies gebeurd is, is nog in nevelen gehuld. Of helemaal duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit, valt zelfs nog te bezien. Maar een ding is wel al duidelijk: het Eurovisie Songfestival van 2024 zal de communicatiestudieboeken ingaan als een casus om van te smullen. Veroordelen, vingerwijzen en de schandpaal van stal halen kan pas als er meer duidelijk is. Maar je kunt wel kijken naar de crisis- en reputatielessen die te leren zijn uit de gebeurtenissen in Malmö op 9, 10 en 11 mei 2024.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.