Logo Zoeken
Boekrecensie

Boekrecensies: 80 werkvormen voor creatieve werksessies

25 april 2024Peter van den Besselaar

Ik zal nooit de blikken in de ogen van politiemensen vergeten, met wie we originele ideeën verzamelden in een muziek-brainstorm. We eindigden met het lied ‘Moe’ van Paul de Leeuw: Iedereen is moe / voorjaarsmoe, najaarsmoe / zomermoe en wintermoe / weekendmoe, levensmoe / waar moet 't naar toe?

80werkvormenvoorcreatievewerksessies_950x635px.jpg

Tientallen ogen spraken boekdelen: we hebben géén idee waar ’t naar toe moet. Zo leerde ik: een goede werkvorm kiezen is vakwerk. Dit boek is geschreven voor professionals die sessies begeleiden om tot verbeteringen of vernieuwingen te komen. Er zijn werkvormen waar geen voorkennis voor nodig is. En werkvormen waar de facilitator moet voorbereiden en inlezen. De auteurs raden zelfs aan om die werkvormen eerst uit te proberen op een oefenpubliek. Overdreven? Helemaal niet. 
Dit boek bevat werkvormen voor voorwaarden creëren, inzicht vergroten, streefbeeld neerzetten, obstakels overwinnen, creatieve vaardigheden versterken, originele ideeën genereren, creatieve ideeën kiezen en versterken, werken met rolmodellen. Het boek is doorspekt met citaten, fragmenten uit liedjes en films, tips en voorbeelden. “De optimist ziet kansen in elke moeilijkheid”, zei Winston Churchill.

Aantal sterren: 5

Lees meer over '80 werkvormen voor creatieve werksessies'

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C