Logo Zoeken
Boekrecensie

Podcastrecensie: Wat bedoel je?! Dé podcast over heldere taal

2 april 2024Eline Pols

Met de podcast Wat bedoel je?! Dé podcast over heldere taal verbreed je op een laagdrempelige manier jouw kennis over begrijpelijke, heldere taal.

WatBedoelJe_950x635.jpg

Deze podcast is gemaakt door drie – zelfverklaarde – taalgekke professionals: Sanne Boswinkel, Paula van Gemen en Lodewijk van Noort, met als doel hun passie voor begrijpelijke, heldere taal te delen met andere (communicatie)professionals. De podcast is vooral inhoudelijk van hoge kwaliteit, uit de vorm is duidelijk dat de makers het medium lerenderwijs ontdekken.

Het sterke aan deze podcast is dat de makers iedere aflevering een gast interviewen die zich actief bezighoudt met heldere taal. Dit varieert van een jurist bij het Juridisch Loket (#3) en ervaringsdeskundige in de schuldsanering (#5), tot de winnaar van de ‘Direct Duidelijk’ bokaal (#14) en een communicatiemedewerker in het ‘Versimpelteam’ van de gemeente Zwolle (#15). Vanuit deze verschillende disciplines en functies ontvang je belangrijke inzichten en praktische tips, waar je als communicatieprofessional gelijk mee aan de slag kunt.

Aantal sterren: 4

Luister de podcast 'Wat bedoel je?! Dé podcast over heldere taal'

Deze podcastrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C