Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Suikertaks

28 februari 2024Christian Burgers

Veel wetswijzigingen gaan traditioneel in op 1 januari. Een van de grote veranderingen van 2024 is de introductie van een suikertaks op frisdranken. Deze houdt in dat er een extra belasting van rond de 10 procent[1] wordt geheven op frisdrank. Een belangrijk doel van deze wetswijziging is om de verkoop van deze dranken te ontmoedigen, en hierdoor burgers te stimuleren om gezondere keuzes te maken. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om draagvlak te creëren voor dit soort gezondheidsbeleid. Hierbij speelt communicatie een belangrijke rol.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.