Logo Zoeken
Vakblad C Exclusief voor leden

Vergrijzing

19 februari 2024Mayke van Keep

Nederland vergrijst. Dat is een probleem dat steeds vaker in de media wordt besproken. Het is een onvermijdbaar issue waar we eigenlijk nauwelijks iets tegen kunnen doen. Het aantal ouderen neemt de komende jaren gewoon snel toe. Zo zal het aantal 65-plussers stijgen van 3,5 miljoen nu naar 4,8 miljoen in 2049. Ook de kans om honderd jaar te worden stijgt jaarlijks. De laatste maanden zijn een aantal relevante rapporten hierover verschenen die de kansen en bedreigingen van deze ontwikkelingen in kaart hebben gebracht. Het rapport van de Nationale Denktank 2023 – een groep van zo’n twintig jongeren aan het eind van hun academische studie – richt zich daarbij volledig op deze ontwikkeling en heeft zich de vraag gesteld hoe we betekenisvol ouder kunnen worden.

Deze kennis is exclusief voor leden en abonnees op vakblad 'C'.

Meer over lid worden

Meer over abonnee worden

Ben je al lid of abonnee? Log in om exclusieve kennis te zien.