Logo Zoeken
Boekrecensie

Boekrecensie: ‘Moest er nog eens bijkomen van niet!’

5 februari 2024Marie-Louise de Jong

In 2023 brachten Rick Evers en Willem Verdaasdonk het boek 'Moest er nog eens bijkomen van niet!' uit, waarin de auteurs je niet alleen helpen om tot een inhoudelijk sterke, maar ook een goed leesbare tekst te komen. Heeft recensent Marie-Louise de Jong dit ook zo ervaren? Je leest het in onderstaande boekrecensie. 

moest_er_nog_eens_bijkomen_van_niet_boekrecensie_cover.png

‘Moest er nog eens bijkomen van niet!’ is het vervolg op ‘Schrijf eens even normaal, joh!’ en volgens de auteurs nodig om Nederland te redden van alle eenheidsworstteksten. Met mooie voorbeelden laten ze inderdaad zien dat er nog wel wat te verbeteren valt.
Evers en Verdaasdonk maken duidelijk dat tekst en inhoud bij elkaar horen en allebei goed moeten zijn. Boei je de lezer met de inhoud van je tekst? Of valt het in de categorie ‘moest-er-nog-eens-bijkomen-van-nietjes’? Dat is bijvoorbeeld het geval als ergens staat: ‘Lekkere koffie en vers appelgebak’. Want ‘geen gast verwacht oude meuk’, aldus de auteurs.

De vrolijke manier van schrijven zorgt bij mij wel voor een glimlach. En ik ben het volledig met de schrijvers eens dat het verbeteren van teksten begint met het herkennen van de zwaktes. Ze geven heel veel tips voor in je gereedschapskist om aan teksten te sleutelen. Met watjes en latjes. Maar ook het advies om de sloopkogel te gebruiken als een tekst te slecht is. Door de opdrachten in het boek kun je direct even testen of je het zelf in de praktijk kunt brengen. Een prettig leesbaar en praktisch boek voor iedereen die beter wil schrijven.

Aantal sterren: 3

Lees meer over ‘Moest er nog eens bijkomen van niet!’

Deze boekrecensie is gepubliceerd in de laatste C: hét communicatiemagazine van Nederland. Leden van Logeion ontvangen het vakblad gratis op de mat, maar ook wanneer je niet aangesloten bent bij de beroepsorganisatie kun jij je abonneren op dit full colour blad vol vakkennis.

Lees meer over C