Logo Zoeken

Vakgroepen van Logeion

Vakgroepen zijn netwerken waar leden werken aan een vraagstuk of specialisme binnen het vak. Logeion kent momenteel twee vakgroepen: Crisiscommunicatie & Issuemanagement en Zorgcommunicatie.

Vakgroep Zorgcommunicatie

Logeion heeft een vakgroep voor álle communicatieprofessionals in de nulde-, eerste-, tweede- en derdelijnszorg. Logeion Vakgroep Zorgcommunicatie zoals de groep voluit heet, is een open platform over de volle breedte van het vak zorgcommunicatie, voor communicatieprofessionals in alle hoeken en gaten van de zorg.
Vind jij ook dat zorgcommunicatie een eigen platform verdient? Word dan lid van Logeion en volg de Vakgroep Zorg. Je kunt dit op het aanmeldingsformulier aangeven. Ben je al lid? Dan kun je in je profiel bij Vakspecialismen & Thema’s ‘Netwerkgroep Zorg’ aanvinken.

Waarom een vakgroep Zorgcommunicatie?
De specialisatie zorgcommunicatie onderscheidt zich met name door haar bijzondere doelgroep: afhankelijke en vaak kwetsbare cliënten en patiënten en hun naasten. Dit vraagt vaak om een eigen strategie, eigen middelen en eigen specialistische kennis en kunde. Soms dwars door specialisaties zoals marketing-, corporate- en patiënten/cliëntencommunicatie heen. Vandaar dus ook een platform met een eigen gezicht voor de vele communicatieprofessionals die zich daar dagelijks mee bezighouden.

Wat biedt Logeion vakgroep Zorgcommunicatie?
Logeion Vakgroep Zorgcommunicatie is een platform waar je terecht kunt voor het delen van kennis en kunde, trends, best practices, handige tools en inspirerende contacten. Ook over de grenzen van je eigen instelling, specialisatie of sector heen.

We organiseren bijeenkomsten over actuele zorgcommunicatie-thema’s. Suggesties zijn welkom. Verder houden we je via deze webpagina, nieuwsbrief, Twitter en Linkedin op de hoogte van nieuws, trends en onderzoek op het gebied van onder andere interne-, crisis- , corporate- en patiënten/cliëntencommunicatie. Maar ook over communicatie met specifieke doelgroepen zoals laaggeletterden, zorgmijders of vluchtelingen. En verder alles wat er binnen ons vak en de vakgroep leeft.

Vragen, opmerkingen of interesse?
Heb je suggesties voor onderwerpen, interessante sprekers of wil je anderszins een bijdrage leveren aan activiteiten, neem dan contact op met Nathalie Koopman, bestuurslid van de vakgroep: nathalie@punt-communicatie.nl.

Vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement

De vakgroep Crisiscommunicatie & Issuemanagement wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied. Uitwisseling van kennis en ervaring, debat en discussie staan bij de bijeenkomsten die de vakgroep organiseert centraal. De vakgroep wil inspireren en bijdragen aan de innovatie van het vakgebied. De vakgroep richt zich op de volle breedte van het vakgebied in zowel de publieke als de private sector.

Vragen, opmerkingen of interesse?
Heb je suggesties voor onderwerpen, interessante sprekers of wil je anderszins een bijdrage leveren aan activiteiten, neem dan contact op met één van de bestuursleden van de vakgroep.