Logo Zoeken

Vakgroep Zorgcommunicatie

Logeions vakgroep Zorgcommunicatie is een open platform over de volle breedte van het vak zorgcommunicatie. Het netwerk is er voor álle communicatieprofessionals in de nulde-, eerste-, tweede- en derdelijnszorg die graag gezamenlijk willen werken aan een vraagstuk of specialisme binnen het vakgebied.

Sluit je aan!

Wil je graag onderdeel uitmaken van Logeions Vakgroep Zorgcommunicatie? Dat kan! Sluit je aan bij de LinkedIn-groep.

Waarom een vakgroep Zorgcommunicatie?

Zorgcommunicatie onderscheidt zich met name door haar bijzondere doelgroep: afhankelijke en vaak kwetsbare cliënten, patiënten en hun naasten. Dit vraagt om een eigen strategie, middelen en specialistische kennis en kunde. Soms dwars door specialisaties zoals marketing-, corporate- en patiënten/cliëntencommunicatie heen. Dit platform met eigen gezicht is er daarom voor alle communicatieprofessionals in de zorgsector.

Test Vakgroep Zorg

Wat biedt de vakgroep Zorgcommunicatie?

Wanneer je werkzaam bent in de zorgsector, kun jij jezelf aansluiten bij Logeions Vakgroep Zorgcommunicatie. Als lid van de vakgroep kun je op dit platform terecht voor het delen van kennis en kunde, trends, best practices, handige tools en inspirerende contacten. Oók over de grenzen van je eigen instelling, specialisatie of sector heen! Je kunt jezelf aansluiten via de LinkedIn-groep.

Word lid van de LinkedIn-groep

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van (zorggerelateerde) communicatiekennis, bijeenkomsten, onderzoek, trends en meer? Schrijf je dan in op één of meerdere van Logeions vele nieuwsbrieven! Maak een (gratis) account aan of log in, selecteer de nieuwsbrieven die je graag wilt ontvangen en vink in jouw profiel bij Vakspecialismen & Thema's 'Zorgcommunicatie' aan. Je vind jouw profiel, voorkeuren én gegevens rechtsboven in de hoek.

Maak een account aan

Profiteer van vele voordelen

Als lid van Logeion kun je gratis of met fikse korting deelnemen aan geselecteerde (zorggerelateerde)bijeenkomsten. Daarnaast ben je als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied, ontvang je acht keer per jaar C - hét communicatiemagazine van Nederland, op je mat - kom je gemakkelijk in contact met nog onbekende (zorg)professionals en profiteer je van vele extra voordelen.

Word lid

Zorggerelateerde kennis

Zorgcommunicatie

ouder zorg aandacht.jpg

Zorgtransitie en de rol van communicatie

17 juni 2024
Bij zorgorganisatie Thebe is het team communicatie vanaf het begin nauw betrokken bij het verandertraject dat nodig is om de zorg in de toekomst houdbaar te houden. De dubbele vergrijzing en een…
Blog
Lees meer over "Zorgtransitie en de rol van communicatie"
Trends of transitie met achtergrond (gecentreerd) 950x635.jpg

Voorbij de communicatietrends: richting geven aan de transitie

13 juni 2024
Logeion formuleert iedere twee jaar nieuwe communicatietrends die een inspiratie en vertrekpunt vormen voor vakgenoten, communicatieafdelingen en organisaties. Het TrendTeam van Logeion startte bij de…
Artikel
Lees meer over "Voorbij de communicatietrends: richting geven aan de transitie"
Enter-the-firm-2.jpg

Enter-the-firm bij Stichting Philadelphia: de kracht van een sociaal intranet

16 april 2024
In een tijd van nieuwe technologische vooruitgang, waarin MS Teams en andere systemen steeds belangrijker worden, ondergaat ook de rol van het intranet een transformatie. Het is niet langer alleen een…
Blog
Lees meer over "Enter-the-firm bij Stichting Philadelphia: de kracht van een sociaal intranet"
Enter the Firm - kanker (3).jpg

Terugblik Enter the Firm bij kanker.nl

1 juli 2023
Meer grip krijgen op je eigen situatie en afgewogen keuzes maken is voor velen een hele opgave. Al helemaal wanneer je met kanker te maken hebt of hebt gehad. Tijdens de middagworkshop 'Enter the…
Lees meer over "Terugblik Enter the Firm bij kanker.nl"

De gezichten achter de vakgroep Zorgcommunicatie

Het bestuur van de vakgroep Zorgcommunicatie bestaat uit meerdere leden die ieder een unieke rol innemen. Je kunt gemakkelijk in aanraking komen met de leden via de LinkedIn-groep, of via één van de vele andere kanalen. 

Nathalie Koopman

Nathalie Koopman

Voorzitter | Zelfstandig senior communicatieadviseur punt●communicatie

Meer over Nathalie
Arthur Snaauw

Arthur Snaauw

Lid | Adviseur Zorgcommunicatie- en Marketing bij Digital Minds

Meer over Arthur
Hendrike Ligthart Schenk

Hendrike Ligthart Schenk

Lid | Communicatieprofessional De Zorgcirkel en GRZPLUS

Meer over Hendrike
Yeting Kung

Yeting Kung

Lid | Communicatieprofessional bij Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen

Meer over Yeting
Roelinda Vording

Roelinda Vording

Lid | Manager communicatie en marketing Yulius

Meer over Roelinda
Edith Swinkels

Edith Swinkels

Lid | Senior Communicatieadviseur bij Coform

Meer over Edith