Logo Zoeken

Joan Smithuis

Joan Smithuis was voorzitter tijdens de gloriejaren (1991-2001) van de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO), een van de twee verenigingen die opgingen in Logeion.
Joan Smithuis 2023.png

Jaarrede

Voorzitter tijdens de gloriejaren (1991-2001) van de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO), een van de twee verenigingen die opgingen in Logeion. Roemruchte jaarcongressen, waarbij de voorzitter zelf in de nacht vóór het congres persoonlijk de lokale uitgaansgelegenheden bezocht en beoordeelde. Een verantwoordelijkheid die er wel eens toe leidde dat de jaarrede er bijna bij inschoot. Wat weer door weinigen werd opgemerkt; de leden hadden meer interesse voor de research van hun voorzitter en sliepen tijdens de jaarvergadering nog uit.

Mooie jaren
Overheidscommunicatie is een Nederlands vak, maar Nederland hebben we dan ook doorkruist: van Maastricht naar Groningen, van Middelburg naar Almelo, je werd nog eens ergens ontvangen. Met één uitstapje naar Antwerpen, waar de komst van het VVO-congres belangrijk bijdroeg aan het ontstaan van onze Vlaamse zusterorganisatie Kortom. Professioneel en gezellig`, moeten de Vlamingen hebben gedacht, maar het Nederlandse orkest speelde er de sterren van de hemel. Dat maakte nog meer indruk. Mooie jaren.