Logo Zoeken

De initiatieven van Logeion

Of je nu een verbonden vakgenoot of leergierig Logeion-lid bent: de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals is er voor het gehele communicatievak! Van welk van de onderstaande initiatieven maak jij gebruik?

Kennis

Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen en met de waardevolle content van Logeion blijf je gemakkelijk bij in het beweeglijke communicatievak. 

Communicatietrends

Communicatietrends

Elke twee jaar formuleert het TrendTeam van Logeion nieuwe communicatietrends die waardevol zijn voor de ontwikkeling van het vak en strategieën.

Ontdek de nieuwste trends
Vakblad C

Vakblad C

C is een inspirerend magazine over het communicatievak met de laatste trends en actualiteiten, inhoudelijke rapportages en diepte-interviews.

Bekijk de magazines
Kennis

Kennis

Van strategische communicatie tot aan woordvoering en mediarelaties: de kennisartikelen van Logeion zijn van meerwaarde voor alle vakgenoten.

Spijker jouw kennis bij
Boekrecensies

Boekrecensies

In C publiceert Logeion recensies van pas verschenen communicatieboeken. Deze kun je ook op de website lezen, tussen andere relevante kennisberichten.

Lezenswaardige boeken
Podcasts

Podcasts

Laat de kennis jouw oren invliegen en waag je eens aan een van de vele podcastafleveringen van Logeion! Leuk om naar te luisteren en ook nog eens ontzettend leerzaam.

Ga naar de podcasts
Nieuwsbrief Tweekly

Nieuwsbrief Tweekly

Ontvang met de nieuwsbrief 'Tweekly' tweewekelijks (in de even weken) de laatste ontwikkelingen uit het vak en de vereniging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Evenementen

Of je nu een beginnende communicatieprofessional of een doorgewinterde senior bent: je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen. De evenementen van Logeion dragen hieraan bij. 

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Logeion biedt jaarlijks ruim 60+ bijeenkomsten aan voor leden en vakgenoten. De vakimpulsen, webinars, masterclasses en meer tonen de veelkleurigheid van het vak.

Ontdek de bijeenkomsten
C-day

C-day

Ieder jaar organiseert Logeion in de maand juni C-day, het grootste Europese communicatie-vakevent. Hier draait alles om het vak communicatie. Mis het niet!

C-day: dag vol inspiratie
PubCom

PubCom

PubCom is een jaarlijks terugkerend en praktijkgericht congres voor communicatieprofessionals die werken in het publieke domein.

Direct naar PubCom
Galjaardprijs

Galjaardprijs

De Galjaardprijs wordt ieder jaar tijdens het PubCom-congres uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie.

Lees meer over de prijs
Nieuwsbrief Live!

Nieuwsbrief Live!

Wil je graag op de hoogte blijven van de verschillende bijeenkomsten die Logeion aanbiedt? Schrijf je dan in voor de wekelijks terugkerende nieuwsbrief Live!

Blijf op de hoogte

Centrum Strategische Communicatie

Het Centrum Strategische Communicatie (CSC) jaagt de verbinding tussen de communicatiewetenschap en de -praktijk aan en doet dit op verschillende manieren.

Leerstoel

Leerstoel

De leerstoel Strategische Communicatie wordt bekleed door Christian Burgers. Doel is een inspirerende uitwisseling en productieve wisselwerking tussen de academische wereld en de beroepswereld.

Meer over de leerstoel
Strategische Communicatie Challenge

Strategische Communicatie Challenge

In de Strategische Communicatie Challenge daagt Logeion onderzoekers uit om antwoord te geven op een relevante, strategische vraag.

Meer over de Challenge
CSC Insights

CSC Insights

Regelmatig worden de resultaten van onderzoek vanuit het CSC samengevat in een whitepaper: CSC Insights. Dit is een reeks publicaties gericht op de verbinding tussen wetenschap en (communicatie)praktijk..

Bekijk CSC Insights
Webinars

Webinars

In de reeks CSC-webinars delen onderzoekers, hoogleraren, professoren en docenten kennis uit de communicatiewetenschap met communicatieprofessionals en geïnteresseerden.

Meer over de webinars
Onder Professoren

Onder Professoren

Tijdens de bijeenkomst 'Onder Professoren' presenteren drie hoogleraren inzichten uit hun onderzoek en eindigen zij met een vraag of dilemma, waarover aan tafel wordt gediscussieerd.

Meer over 'Onder Professoren'
Partners en Vrienden

Partners en Vrienden

De activiteiten van het CSC worden mogelijk gemaakt door Logeion en door de Partners en Vrienden van het CSC. Zij dragen het CSC een warm hart toe of steunen het CSC op persoonlijke titel.

Lees meer en word ook Partner of Vriend!

Young Logeion

Young Logeion is dé plek waar jongprofessionals tot 30 jaar elkaar ontmoeten en inspireren. Ook blijf je als lid van dit platform op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen het vak.

Het buddyprogramma

Het buddyprogramma

Via het buddyprogramma van Young Logeion kun je één-op-één in contact komen met andere vakgenoten. Op basis van jouw behoefte gaan wij voor jou op zoek naar een goede match.

Naar het buddyprogramma
Young Logeion Academy

Young Logeion Academy

Wanneer je als Young Professional lid bent kun je gratis gebruikmaken van de Young Logeion Academy. Hierop vind je content speciaal geselecteerd voor jonge communicatieprofessionals.

Informatie over inloggen
Bijeenkomsten Young Logeion

Bijeenkomsten Young Logeion

Hoewel Logeion zich inzet voor alle communicatieprofessionals, zijn sommige bijeenkomsten toch nét iets interessanter voor Young Professionals. Wat trekt jouw aandacht?

Bekijk de bijeenkomsten
Studiereis

Studiereis

Ieder jaar gaan Young Professionals gezamenlijk op reis naar een betoverende bestemming waar zij gezamenlijk verschillende communicatie-activiteiten uitvoeren. Ga je mee op pad?

Krijg een beeld van de studiereis
Collegetours

Collegetours

Young Logeion biedt gastcolleges aan voor hogescholen, universiteiten en studieverenigingen. Hiermee komen studenten op een laagdrempelige manier in contact met het werkveld.

Neem contact op
Mini C

Mini C

Als Young Professional ontvang je niet alleen vakblad C vol inspirerende artikelen, maar ook de Mini C. Hierin staat content die vooral voor de Young Professional interessant is.

Krijg een beeld van C
Instagram

Instagram

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste activiteiten van Young Logeion? En ben je actief op Instagram? Vergeet dan niet om het account van Young Logeion te volgen!

Bekijk en volg het Instagramaccount
Nieuwsbrief 'What's New?'

Nieuwsbrief 'What's New?'

Speciaal voor Young Professionals is er de ‘What’s New?’. Via deze maandelijkse digitale nieuwsbrief houdt Young Logeion je op de hoogte over activiteiten, nieuws, vacatures en meer.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Samenwerken

Het communicatievak een stukje mooier make, je ervaring uitbreiden én je netwerk laten groeien? De ideale combinatie wat ons betreft! Ga jij samen met vakgenoten aan de slag?

CommLabs

CommLabs

Een CommLab is een tijdelijke organisatievorm, gefaciliteerd door Logeion, waarin een groep vakgenoten aan de slag gaat met een vakinhoudelijk vraagstuk, dilemma of issue.

Aan de slag
Vakgroepen

Vakgroepen

Wil jij samen met andere vakgenoten werken aan een vraagstuk of specialisme binnen het communicatievak? Sluit je dan aan bij één van Logeion's vakgroepen en ga samen aan de slag!

Bekijk alle vakgroepen
Actieve leden

Actieve leden

Logeion heeft altijd genoeg leuke taken voor leden die graag actief willen worden. Door actief te worden bouw je je netwerk uit en doe je nieuwe vaardigheden op. Welke functie lijkt jou interessant?

Word ook actief

Loopbaan en ontwikkeling

Ben je benieuwd waar je staat binnen het bedrijfsveld? Wil je jouw netwerk uitbreiden? Of ben je op zoek naar een nieuwe functie? Dan ben je bij Logeion aan het juiste adres.

Beroepsniveauprofielen

Beroepsniveauprofielen

Met de beroepsniveauprofielen-scan krijg je een goed beeld van waar je staat in het werkveld en kun je op basis van de resultaten een persoonlijk ontwikkelplan opstellen.

Meer weten over de BNP
Vacaturebank

Vacaturebank

Zowel bedrijven, overheid als werving- en selectiebureaus delen dagelijks nieuwe vacatures via de website van Logeion. Zoek en vind de baan die bij je past.

Vind je droombaan
Vacaturenieuwsbrief

Vacaturenieuwsbrief

Ben je op zoek naar een nieuwe functie als communicatieprofessional? Met de wekelijkse vacaturenieuwsbrief van Logeion heb jij jouw droombaan binnen de kortste keren gevonden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief
Ondernemersgids

Ondernemersgids

Bedrijven en ondernemers presenteren zichzelf in de online ondernemersgids. Neem een kijkje en maak kennis met de ondernemers.

Maak kennis

Opleidingen Communicatie

Blijf op de hoogte en in contact

Via Logeion blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak en de vereniging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven of volg ons op social media. 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Met regelmaat kennis, evenementen, vacatures of nieuws van Young Logeion ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en kies waarover jij op de hoogte wilt blijven.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief
LinkedIn

LinkedIn

Op de LinkedIn-pagina van Logeion komt van alles voorbij. Zo weet je altijd wat zich afspeelt binnen de communicatiewereld. Volg jij ons account al? Ruim 14.000 andere vakgenoten gingen je voor.

Volg ons op LinkedIn
Instagram

Instagram

Of je nu op de hoogte wilt blijven van het laatste communicatienieuws of één van onze evenementen online bij wilt wonen: met het Instagramaccount van Logeion zit dat wel goed!

Volg ons op Instagram
X

X

Van interessante quotes van bekende communicatieprofessionals tot aan de laatste vacatures vanuit alle hoeken en gaten van het land: als volger van Logeion op X gaat niets aan jou voorbij.

Volg ons op X
YouTube

YouTube

Wil jij jouw kennis graag bijspijkeren? Of waag jij jezelf liever aan de videoserie 'peer reviews'? Met de verscheidenheid aan video's op het YouTube-account van Logeion zit je altijd goed.

Naar de video's