Logo Zoeken
Masterclass Amersfoort

Leiderschapscommunicatie van Nu

dinsdag 28 mei 2024 van 13:30 uur tot 18:00 uur

Locatie

Atelier300c Amersfoort
Soesterweg 300c
3812 BH Amersfoort

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers

Registratie

Deze bijeenkomst is vol.
Meld je aan voor de reservelijst. Je ontvangt dan bericht als er een plekje vrijkomt.

Ja, zet mij op de reservelijst

shutterstock_1460373425 crisis1.jpg

Wat is een goede leider? De topper van toen is de bullebak van nu. Vandaag hebben we hooggespannen verwachtingen van leidinggevenden. We verwachten een duidelijke visie, maar ook ruimte voor dialoog. We willen heldere kaders en tegelijkertijd ruimte voor feedback. We verwachten goede gesprekken, maar wel op een veilige manier. Mensen willen een gedreven leider met een moreel en richtinggevend kompas in de hand. Maar ja, hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

Verbindende leiderschapscommunicatie helpt. Een missie delen als magneet voor medewerkers om aan bij te dragen. Echt oprecht luisteren naar wat er speelt in de organisatie en daarop inspelen. Of als teamleider zorgen voor inspirerend en inclusief overleg. Open leiderschapscommunicatie is de smeerolie in teams.

Leiderschap heeft inmiddels meer dan ooit ook te maken met ethische vragen: wat wil ik achterlaten in de wereld? Voor wie ben ik er als leidinggevende? Hoe vul ik deze complexe rol in? Het vergt nieuwe skills om teams te laten excelleren én aan de opgelegde taken te voldoen. Maar wat komt in de plaats van controle? Wat is nodig om vertrouwen te geven? Hoe betrek je de medewerkers en zorg je dat iedereen aan bod komt, feedback door de organisatie stroomt, en de werksfeer zo veilig is dat het zorgt voor nieuwe energie en sterkere resultaten?

In deze masterclass nemen Michael Meyer en Lisa Kortekaas van Orange Otters verandercommunicatie je mee in de communicatieskills voor de leiders van nu. Van controle naar vertrouwen geven: welke leiderschapscommunicatie is dan nodig? Hoe bouw je aan veiligheid, zorg je voor inclusie en een sfeer waarin signalen en betere ideeën altijd gedeeld kunnen worden?

Leer tijdens deze masterclass over:

  • Het leiderschapslandschap anno 2024;
  • Het belang van luisteren in organisaties en waarom dit vaak mislukt;
  • De kracht van feedback in organisaties en hoe dit een organisatie tot leven brengt;
  • Hoe je psychologische veiligheid stimuleert via de leider;
  • Hoe je tegenspraak organiseert voor een inclusievere werkplek;
  • Het belang van een organisatiekompas als morele richting in je werk;
  • En hoe je zorgt dat dit kompas ook echt tot leven komt.

 Voor wie?

  • Je bent een communicatieprofessional die werkt in interne communicatie, organisatieontwikkeling, HR- of leiderschapstrajecten. Of je geeft zelf leiding aan een team.
  • Je adviseert, faciliteert en creëert in je rol voor sterkere samenwerkingen en leiders van je organisatie.
  • Je vraagt je af hoe het kan dat de energie in je organisatie soms zo negatief, traag en energieslurpend is. En hoe je daar als communicatieadviseur verandering in kan brengen.

Verandering ontstaat in dialoog. En daar ontstaat de kracht van ons als communicatieadviseurs. Schrijf je in voor deze bijeenkomst (maximaal 30 deelnemers) en leer samen met anderen hoe je jezelf en de ander als leider versterkt.

Programma
13.30-14.00 Inloop met koffie en thee
14.00-15.30 Workshop deel 1
15.30-16.00 Pauze
16.00-17.30 Workshop deel 2
17.30-18.00 Napraten met drankje

Over de sprekers

Lisa_LinkedIn.jpg

Lisa Kortekaas

Lisa Kortekaas is senior communicatieadviseur bij Orange Otters verandercommunicatie. Lisa stimuleert sterke samenwerkingen in organisaties. Via goede gesprekken stimuleert Lisa het bewustzijn van jezelf en het effect op de organisatie. Zij helpt directieteams en teamleiders in het bereiken van hun volle potentie in hun communicatie. Met inzichten uit Regenerative Leadership, groepsdynamiek en Deep Democracy, organisatiecultuur, communicatiewetenschappen, veranderkunde en de natuur.
michael meyer profiel-lowres.jpg

Michael Meyer

Michael Meyer is medeoprichter van Orange Otters verandercommunicatie, zijn drijfveer is organisaties beter te laten functioneren. Goede interne communicatie is de sleutel voor betrokkenheid, samenwerking en excellerende teams. Voor dat laatste richt Michael zich in zijn werk voor vele organisaties op leiderschapscommunicatie: het begeleiden van leiders en directies bij het verbeteren van leiderschapscommunicatie-skills.

Atelier300c Amersfoort

Soesterweg 300c
3812 BH AMERSFOORT
Bekijk op Google Maps

Bereikbaarheid
Atelier300c is gelegen op het terrein “de Wagenwerkplaats” vlak achter station Amersfoort Centraal. Klik hier voor een plattegrond van het terrein.

Openbaar vervoer
Atelier300c bevindt zich op 8 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal, neem uitgang Noordzijde. Wanneer je naar buiten loopt, ga je meteen linksaf. Volg de weg (links zie je de Rijtuigenloods), aan het einde rechtsaf en daarna naar links. Loop rechtdoor tussen de gebouwen door. Aan je linkerhand bevindt zich, tegenover het Centraal Ketelhuis, Atelier300c.

Auto en parkeren
Op het terrein “de Wagenwerkplaats” zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een laadpaal voor elektrische auto’s.

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 130,00 
Young Logeion: € 65,00
Niet-leden: € 260,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 13 mei 2024. Daarna kun jij je altijd laten vervangen door een collega.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.