Logo Zoeken

Blijf in ontwikkeling met de BNP

Met de beroepsniveauprofielen-scan (BNP) die bestaat uit een zelfscan, 360 gradenfeedback, een GAP-analyse en een teamscan, krijg je een goed beeld van waar je staat in het werkveld. Ook kun je door het analyseren van verschillende kerntaken, beroepsniveaus en competenties aan de slag met jouw eigen professionaliseringsplan.

Tarieven

De BNP-scan is gratis voor Logeion-leden. Ook wanneer je (nog) geen lid bent krijg je gemakkelijk toegang tot de tool door een jaarabonnement af te sluiten. Hiervoor betaal je €6,50, €12,50 of €25,- afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. 

De 4 verschillende scans

De zelfscan

De zelfscan

Maak gebruik van de zelfscan en beoordeel jezelf op jouw kerntaken, competenties en meer! Zo weet je precies over welke kennis je beschikt en waar je staat op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling.

360 gradenfeedback

360 gradenfeedback

Laat collega's, een opdrachtgever of jouw leidinggevende jouw scan invullen en ontvang 360 gradenfeedback. De uitkomsten komen bijvoorbeeld van pas tijdens een functioneringsgesprek en bieden je kansen om te groeien.

GAP-analyse

GAP-analyse

Vul de GAP-analyse in en krijg binnen één oogopslag een beeld van waar je staat ten opzichte van de beroepsniveaus waar je je voorheen bevond of bijvoorbeeld het niveau waar je naartoe wilt groeien.

Teamscan

Teamscan

Met de teamscan krijg je een goed beeld van de aanwezige kennis én talenten binnen de organisatie en kom je erachter of jullie goed op weg zijn (of dat jullie een andere route moeten inslaan). Je kunt tot wel 100 collega's uitnodigen!

Over de BNP-scan

Achtergrond

Probeer het zelf!

Leden

Ben je lid van Logeion? Goed nieuws! Leden kunnen gratis en onbeperkt gebruikmaken van het instrument.

Maak de BNP-scan

Vakgenoten (mét of zonder BNP-abonnement)

Geen zorgen! Ook wanneer je (nog) geen lid bent van Logeion kun je gebruik maken van de BNP-tool door een jaarabonnement op het instrument af te sluiten.

Lees meer en maak de BNP-scan

Groepsabonnement

Wil jij samen met (minimaal 50) andere vakgenoten
uit jouw organisatie toegang krijgen tot de BNP-tool?
Neem dan contact op.

Vraag een groepsabonnement aan

Achtergrondinformatie en FAQ's

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie over het BNP óf heb je al één of meerdere vragen over de tool na het lezen van de bovenstaande teksten? Op de volgende pagina vind je, hoogstwaarschijnlijk, de informatie waar jij naar op zoek bent. 

Bekijk de FAQ's en lees meer over de BNP

057_EnriqueMeesters_PubCom22_WEB_20221103.jpg

Anderen over de BNP-scan

Lichtgrijs nieuw

Danny Cherkaoui werkt als communicatieadviseur en woordvoerder bij de politie Oost-Brabant. Op verzoek van C deed Danny de BNP-scan. Zijn tip voor de lezers van C: “Vul het in! Ook al lijkt het in het begin even taai, het levert je waardevol zelfinzicht op.”
Het beroepsniveau voor Cherkaoui is 3: taakniveau met uitschieters naar 4: resultaatniveau. Dat betekent dat hij oplossingen realiseert en daarbij ook zelf verantwoordelijk is voor inhoud en procedure en het baseert op achterliggende communicatietheorieën en -modellen.

Uit C08 - 2021 Lees het hele artikel
Cherkaoui - C.jpg

Lichtgrijs nieuw

Ruim vijftien jaar geleden stond Carola de Vree-van Wagtendonk als bestuurslid van Logeion aan de wieg van de beroepsniveauprofielen. Nu, vele jaren en versies van de BNP later, gebruikt ze de profielen om te onderzoeken of haar communicatieafdeling in huis heeft wat nodig is om de Rotterdamse communicatievisie ten uitvoer te brengen. Haar collega afdelingsmanagers zijn jaloers, want geen andere beroepsgroep lijkt zo’n praktische vakinhoudelijke tool te hebben. De Vree: “En dat is een groot compliment voor ons als beroepsgroep én voor Logeion!”

Uit C02 - 2022 Lees het hele artikel
carola de vree.jpg

Lichtgrijs nieuw