Logo Zoeken
Extra ledenvoordeel

Leden krijgen 15 procent korting op de training Factor-P(articipatie)

11 juni 2024De redactie

Visies en beleid bewonersparticipatie of leidraden moeten nu écht van het papier en in de praktijk gaan werken. Dat vraagt veel van beleidsmensen, projectleiders, programmamanagers, leidinggevenden en het bestuur. En natuurlijk van communicatie- en participatie-experts. Met de aanpak Factor-P leer je alles over overheids- en bewonersparticipatie. Logeion-leden krijgen 15 procent korting op deze driedaagse leergang en betalen geen 1.795, maar 1.525,75 euro.

Factor-P (3).png

Driedaagse leergang: 11, 25 september en 9 oktober 2024

Factor-P bestaat uit de vier stappen: afwegen – participatiekader – naar de praktijk – participatieplan (en dialoog). Stappen van Factor-C zijn onderdeel van deze training. De aanpak is versterkt met inzichten over de bestuurlijke component, de ruimte voor participatie en de cultuur van de organisatie. De aandacht voor de daadwerkelijke dialoog met de omgeving, de rol van bestuurlijke besluitvorming en het oefenen van gesprekken maakt deze training uniek.
Er passeren veel praktijkvoorbeelden de revue en je krijgt beschikking over diverse modellen en theorieën. Je gaat stapsgewijs door de stappen heen en past alles toe op de eigen casuïstiek. Vaste onderdelen in deze training zijn, onder andere:
• Vormen van participatie
• Waarden van jou, de organisatie en het bestuur
• Hoe pak je het proces aan? Het maken van een plan
• Rollen en posities in het participatieproces: Omgeving, Organisatie en Bestuur (Raad en college)
• Het interne en externe proces van participatie
• Het gesprek in de praktijk

Je ontvangt een werkboek en gaat samen en ook alleen aan de slag. Tussen de sessies waar je met een eigen casus aan de slag gaat, is het mogelijk om je in te schrijven voor een individueel online spreekuur tussen de trainingen door.
Schrijf je snel in via www.publiec.nl. Meer informatie is te verkrijgen bij Publiec, tel. 06 5111 4473 of via info@publiec.nl.