Logo Zoeken
Extra ledenvoordeel

Tweedaagse masterclass Polarisatiestrategie met Bart Brandsma met 15% korting

1 mei 2024De redactie

Of het nu gaat om management versus werkvloer, ‘wappie’ versus wetenschap, klimaatfanaat versus klimaatontkenner of burger tegenover het stadhuis: polarisatie in onze samenleving is niet weg te denken. Dit wij-zij denken is een dynamiek die on- en offline opspeelt bij tal van veranderingen, crises en ambities. Een dynamiek die niet goed of fout is, maar wel om een zekere vorm van kunde vraagt. Op deze masterclass van Bart Brandsma krijfen Logeion-leden 15 procent korting.

Lucifers vlam 200x200 (1).jpg

Tijdens deze tweedaagse masterclass ga je dan ook, in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers, intensief aan de slag met polarisatie-expert Bart Brandsma en krijg je het fijne mee van zijn Denkkader Polarisatie. De masterclass, waar je als lid van Logeion 15 procent korting op ontvangt, is er voor alle professionals die grip willen krijgen op polarisatie in de dagelijkse praktijk.

Wij-zij denken viert hoogtij. We hebben als professionals inzicht en game changers nodig. Wil jij in staat zijn om de juiste polarisatie-analyse te maken en op strategisch niveau kunnen werken aan een (de)polarisatie-aanpak? En wil je meer inzicht in hoe taal en communicatie kunnen bijdragen aan (de)polarisatie? Dan is deze masterclass voor jou weggelegd!

Tijdens 'Polarisatiestrategie' ga je, gezamenlijk met andere professionals, intensief aan de slag met niemand minder dan Bart Brandsma en zijn Denkkader Polarisatie. Tijdens de masterclass besteed je onder meer aandacht aan:

 • hoe de meest actuele 'wij-zij's' doorwerken in de samenleving en in organisaties;
 • wat werkt als brandstof voor polarisatie en hoe je (verborgen) gevoelsdynamiek kunt opsporen;
 • hoe je strategisch kunt acteren, valkuilen kunt herkennen of effectief een positie kunt bepalen;
 • de persoonlijke 'leiderschapsvraag' welke bij polarisatie aan de orde komt;
 • tools uit het Denkkader Polarisatie waarmee jij koersvast kunt blijven wanneer de situatie turbulent wordt. 

Programma

Dag 1 - De ins en outs van het denkkader polarisatie (10:00 – 18:00 uur):

Wie ook maar een beetje het nieuws volgt, ontkomt niet aan de dagelijkse stroom nieuwsberichten over polarisatie op macro-, meso- en micro-niveau. Een dynamiek die de zaak op scherp zet en leidt tot de wedijvering tussen wantrouwen en vertrouwen en de onderdrukzetting van sociale cohesie en samenwerking. Polarisatie vraagt dan ook om een heldere analyse, een uitgebreide zelfreflectie en een goed onderbouwde polarisatiestrategie. Op deze dag verken je daarom, samen met andere professionals, alle uithoeken van het Denkkader Polarisatie. Het programma is intensief, toegespitst op de eigen praktijk en doorspekt met tal van verhelderende praktijkvoorbeelden. 

Enkele thema's zijn:

 • Verdieping in de vijf/zes rollen in polarisatie
 • Spiegelen van eigen praktijk aan de basiswetten en rollen
 • De wisselwerking tussen conflict en polarisatie
 • Ontdekken mensbeelden en schuldvragen
 • Oefening met een casus

Dag 2 – Polarisatiestrategie inzetten (09:30 – 16:30 uur):

Op dag 2 kijk je naar het eigen werkveld en ga je aan de slag met de ontwikkeling van een passende strategie. Ook houd je jezelf bezig met vragen als: wat is een effectieve rolverdeling? Wat zijn mijn persoonlijke (on)mogelijkheden of uitdagingen? Hoe bouw ik krediet op om het midden te binden? Wat zijn bindende vraagstukken? En hoe verhoud ik mij, mijn organisatie óf mijn team zich tot het in- en externe spanningsveld? 

Enkele thema's zijn:

 • Depolarisatiestrategie: de vier gamechangers uitgewerkt in jouw casus;
 • Verkenning van de zesde positie, met tal van sprekende voorbeelden uit de actualiteit;  
 • Welke communicatiestijlen pas je toe? Wanneer kom je toe aan mediative speech en dialoog?
 • (Zelf)reflectie op leiderschap, een afgewogen combinatie van de positie van de bruggenbouwer en de zesde positie.

Gastheer en begeleider

Bart Brandsma, dé polarisatie-expert van Nederland. Bart is filosoof en consultant. Hij is gerenommeerd in Europa dankzij zijn Denkkader Polarisatie. In 2016 zette Bart het bureau Inside Polarisation op en werkt hij aan hedendaagse thema's: van corona-spanningen tot Black Lives Matter, van klimaattransitie en energietransitie tot immigratie, integratie, diversiteit en inclusie. Tal van cases in zijn portefeuille waar je in het publiek geen boekje over open doet, maar in een Masterclass wel de juiste lessen uit kunt trekken.

Tarieven
Een tweedaagse Masterclass, incl. diner, overnachting en het boek ‘Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken’. Het reguliere tarief is € 1.895,- (excl. btw). Logeion-leden kunnen gebruik maken van 15 procent korting en kunnen deze tweedaagse bijwonen voor € 1.610,75 (excl. btw). Om gebruik te maken van de 15 procent korting hoef je alleen de actiecode #Logeion in te vullen op het aanmeldformulier.

Locatie
Centraal gelegen in Nederland: Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel, Landgoed De Horst Driebergen of Leerhotel het Klooster in Amersfoort.

Meer informatie
Masterclass Polarisatiestrategie, maximaal 16 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor de individuele vraagstukken.

Direct inschrijven
Aanmelden voor 5 en 6 juni 2024

Aanmelden voor 26 en 27 september 2024

Aanmelden voor 21 en 22 november 2024

Vragen?
Bel of mail met Loes Schokker van Verhaal met Impact: 06-1080 80 10 / loes@verhaalmetimpact.nl

Bekijk de andere extra ledenvoordelen