Logo Zoeken
Strategische communicatie

Eneco nieuwe Partner van Centrum Strategische Communicatie

18 januari 2024De redactie

Eneco sluit zich aan als Partner van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion. Een nieuwe samenwerking waar Logeion enorm naar uitkijkt!

Nieuwe_partner_CSC_Eneco

Het nieuwe jaar begint goed voor het Centrum Strategische Communicatie (CSC) en de Leerstoel Strategische Communicatie van Logeion. Duurzame energieleverancier Eneco is per 1 januari een partnerschap met het CSC aangegaan, dat als doelstelling heeft de verbinding tussen (communicatie)wetenschap en (communicatie)praktijk te versterken.

Manager External Communications, Edwin van de Haar, is verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied mediarelaties, PR, corporate communicatie en sponsoring & events van Eneco. Van de Haar en corporate communicatiespecialist Renée Lacroix vinden het belangrijk om als bedrijf aangesloten te zijn bij de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap en de praktijk en zijn erg gedreven om mee te denken over nieuwe activiteiten binnen het Centrum. Edwin van de Haar: “Als bedrijf spelen we een belangrijke rol bij de energietransitie en hebben we te maken met alle communicatie-uitdagingen die daarbij horen. Het CSC-netwerk is voor ons interessant om zeker te weten dat we geen ontwikkelingen missen én om kennis te delen.''

Centrum Strategische Communicatie

Het CSC is het platform van Logeion dat de verbinding tussen communicatiewetenschap en communicatiepraktijk aanjaagt. Op dit moment ondersteunen ruim twintig Partners het CSC en de Leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) die op dit moment wordt bekleed door professor Christian Burgers. Het samenwerkingsverband maakt onder andere wetenschappelijk onderzoek naar (strategische) communicatie vanuit het CSC mogelijk. Als Partner van het CSC verkennen onderzoekers en docenten van universiteiten, hogescholen, particuliere onderwijsinstellingen en strategische communicatieprofessionals elkaars werkterrein. Ook delen ze kennis met elkaar en ontwikkelen zij samen relevante onderzoeksvragen. De verdieping en verrijking die deze ontmoetingen tussen wetenschap en praktijk opleveren, geven richting aan de verdere positionering en professionalisering van Communicatie. Door de activiteiten van het CSC wordt het (strategische) communicatievak naar een hoger niveau gebracht.

Op de website van het Centrum Strategische Communicatie vind je meer informatie over het platform. Heb je interesse om het CSC en de Logeion-leerstoel te ondersteunen? Download de flyer voor meer informatie of neem contact op met Nanne Castelijns via partnerships@logeion.nl.