Logo Zoeken
Young Logeion

Young Logeion gaat opnieuw de collegezalen in!

19 oktober 2022De redactie

Young Logeion trekt dit schooljaar opnieuw langs hogescholen en universiteiten met gastcolleges. De gastcolleges zijn een laagdrempelige manier voor studenten om in contact te komen met het werkveld. De sprekers, allemaal young professionals, brengen waardevolle ervaringen uit de praktijk mee en vertellen welke mogelijkheden er zijn na het studentenleven. Voor dit studiejaar (2022-2023) zijn nog een aantal plekken vrij voor een gratis gastcollege vanuit Young Logeion. Wil je dat Young Logeion binnenkort naar jouw hogeschool of universiteit komt?

Mail Collegetour.jpg

Wat houdt het Young Logeion Gastcollege in?

Het Gastcollege van Young Logeion is een laagdrempelige manier voor (derdejaars/laatstejaars)studenten om in contact te komen met starters uit het werkveld. Onze sprekers zijn allemaal één tot drie jaar geleden afgestudeerd en brengen waardevolle ervaringen uit de praktijk mee de collegezalen in. Studenten krijgen zo een kijkje in het leven van een startende communicatieprofessional en hebben de mogelijkheid om vragen te stellen.

Waardevolle inzichten van starters voor studenten
Als startende communicatieprofessionals weten wij als geen ander hoe het is om de overgang van student naar starter te maken. Je bent tientallen vacatures aan het doorspitten... Wat vind ik nou leuk? Kan ik dit wel? Heb ik wel genoeg ervaring en past dit wel bij mij? Maak je geen zorgen, want zo zijn we allemaal ooit begonnen. Om studenten een beetje op weg te helpen met alle mogelijkheden die er zijn na je studie (denk ook aan interim, detachering, loondienst, freelancen etc.) nemen wij studenten mee in al deze mogelijkheden vanuit onze eigen ervaringen.

Praktische informatie

  • Het gastcollege duurt +/- 60 min (afhankelijk van de hoeveelheid vragen). Ook is het mogelijk om het uit te breiden met een interactief deel bijvoorbeeld: "Hoe bereid ik mij voor op een arbeidsvoorwaardegesprek?"
  • Het gastcollege wordt gegeven door twee bestuursleden vanuit Young Logeion. Ieder bestuurslid heeft een andere achtergrond waardoor er altijd een diverse mix ontstaat met zowel interim/detachering als loondienst of zzp-ervaringen. 
  • Er zitten geen kosten verbonden aan een gastcollege. 

Het lijkt ons leuk om dit jaar weer bij zoveel mogelijk hogescholen en universiteiten langs te mogen komen! Heb je vragen over de gastcolleges of wil je er een inplannen, mail of bel dan met Sanne Wijers (Bestuurslid Externe Relaties bij Young Logeion) via young@logeion.nl of 06-28232757.