Logo Zoeken
Young Logeion

Emma Kemperman zwaait af als programmamanager van Young Logeion

16 mei 2024Damian Peek

Na 2,5 jaar neemt Emma Kemperman (29) afscheid als bestuurslid bij Young Logeion. De afgelopen jaren heeft zij als programmamanager veel evenementen, workshops en webinars georganiseerd voor de jongprofessionals van Logeion.

EmmaKemperman_950x635.jpg

Ze begon in een bijzondere tijd bij het bestuur van Young Logeion. In een tijd waarin de coronamaatregelen langzaam werden opgeheven was het haar de taak om na te gaan denken over evenementen in het ’nieuwe normaal’. “’Ik moest eerst leren hoe we vanuit Young Logeion weer in contact konden komen met de leden. Dat is nog steeds een onderwerp dat ons bezighoudt. We hebben wel het idee dat het weer aantrekt, maar ik merk ook dat simpelweg samenkomen om te netwerken voor veel jonge professionals niet werkt. Ze zoeken inhoudelijke events.’’ 

Tijdens haar bestuursperiode heeft Kemperman veel voor elkaar gekregen, maar ze is vooral blij met de langetermijnplanning en structuur die er is ontstaan. ‘’We hebben veel getest en geprobeerd. Hierdoor weten we nu wat goed werkt en wat minder goed werkt. De events over persoonlijke ontwikkeling slaan heel erg aan bij de jongprofessionals’’. Kemperman heeft dit jaar de invulling van de Young Logeion sessie op C-day24 verzorgd en al meerdere keren workshops georganiseerd over adviesvaardigheden en salarisonderhandelingen. Thema’s waar veel jongeren mee worstelen in het begin van hun carrière.  

Grenzen aangeven

Haar tijd als programmamanager heeft haar veel gebracht. Haar motivatie om als bestuurslid aan de slag te gaan was om meer mensen te leren kennen in het communicatievak. ‘’Ik heb hier echt een heel groot netwerk aan overgehouden en veel interessante mensen mogen ontmoeten.’’ Ook zag ze groei in het managen van haar tijd en leren grenzen aan te geven. Dit is iets wat zij voor altijd mee kan nemen in haar carrière en werk. En wat zij ook aan andere jonge professionals mee wil geven. “Iets wat ik zelf heb gemerkt, maar ook om mij heen zie, is dat veel starters zo veel willen dat ze zichzelf voorbijgaan. Ik heb echt moeten leren om niet overal altijd ja op te zeggen. Soms is het beter om eerlijk te zeggen als iets niet lukt dan om jezelf in duizend bochten te wringen. Dat was af en toe een harde les om te leren omdat je mensen niet teleur wil stellen. Maar als je duidelijk bent over wat lukt dan hebben mensen daar begrip voor.’’  

Met een bak aan nieuwe ervaringen en contacten zwaait zij binnenkort af. En daarmee komt haar plekje in het bestuur vrij. Kemperman raadt iedereen die interesse heeft aan, te gaan solliciteren. ‘’Het leuke aan programmamanager zijn is het feit dat je ook aan alle programma’s deel mag nemen die je zelf opzet. Zo heb ik niet alleen veel geleerd over het opzetten van evenementen, maar ook inhoudelijk over communicatie. De afgelopen jaren heb ik zoveel geleerd, dat had ik op een andere manier niet gekund. Ik kijk met veel plezier terug op deze tijd.”

Klopt jouw hart sneller van het communicatievak? Hou jij ervan om jezelf te blijven ontwikkelen? En ben jij onder de 30 jaar? Dan is dit jouw kans. Stuur bij interesse of vragen een mail naar young@logeion.nl. Meer informatie over de openstaande functie vind je hier.