Logo Zoeken
Logeion

Beroepsniveauprofielen van Logeion in nieuw jasje

7 september 2022Marjan Engelen

De beroepsniveauprofielen (BNP's) zijn vele jaren geleden ontwikkeld omdat Logeion haar leden wilde faciliteren bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zo kwam er een gedegen en actueel analyse-instrument waarmee vakgenoten kunnen werken aan hun eigen professionalisering en waarmee opleidingen hun curricula kunnen onderbouwen. Recent is het model inhoudelijk vernieuwd en nu is de techniek achter de schermen zodanig op de schop genomen dat de mogelijkheden nóg beter aansluiten op de behoeften van de leden van Logeion. Als redactielid van Logeion dook ik in de wereld van de vernieuwde beroepsniveauprofielen (BNP), want binnenkort geeft de 360 gradenfeedbackfunctie je de mogelijkheid om met andere ogen naar je eigen ontwikkeling te kijken en kun je met een teamscan je hele team analyseren.

BNP beeld lamp Logeion-kleuren 950x635.jpg

Met de teamscan die is toegevoegd aan de BNP-tool, kunnen alle teamleden de scan maken en het gezamenlijke resultaat checken met de prioriteiten van de organisatie en de (strategische) vraagstukken waar de organisatie voor staat. Als leidinggevende kun je dan ook zien waar kennis ontbreekt en wat je nodig hebt om die kennis in huis te halen of in het team te ontwikkelen. Hierdoor heb je ook beter inzicht of je als afdeling de doelstellingen of kpi’s kunt halen. De zogenaamde GAP-analyse is ook nieuw. Hiermee krijg je inzicht in je huidige situatie en in de situatie waar je naar toe wil groeien. Deze analyse helpt je in het maken van keuzes. Vanaf dit najaar kunnen Logeion-leden gratis gebruik van de geavancheerde tool maken. De tool komt ook beschikbaar voor niet-leden.

C#6 ligt op 16 september in de brievenbus. Bekijk de huidige BNP tool op www.logeion.nl/beroepsniveauprofielen.