Logo Zoeken
Logeion

Renske Leijten keynote tijdens PubCom24

27 juni 2024De redactie

Voormalig SP-Kamerlid Renkse Leijten is de keynotespreker tijdens PubCom24 in november dit jaar. Leijten vocht jarenlang, tegen de stroom in, voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire en schreef er een boek over. Ze is gepokt en gemazeld in het politieke bestuur van ons land: ze zat 17 jaar voor de SP in de Tweede Kamer toen ze vorig jaar juli afscheid nam. PubCom is het grootste congres voor de communicatieprofessional in het publieke domein in Nederland. Op donderdag 7 november in Bussum gaat het over publieke communicatie in tijden van transitie. Ook wordt de jaarlijkse Galjaardprijs uitgereikt aan het meest innovatieve communicatieproject.

RenskeLeijten_950x635px.jpg

PubCom is zoals alle jaren praktijkgericht met actuele cases, inhoudelijke sessies en inspirerende initiatieven in de publieke communicatie en de ontwikkelingen die relevant zijn voor het communicatievak.

De overheid als bedrijf. Al vier decennia bepaalt met name deze bedrijfsmatige kijk de ontwikkeling van ons vak, maar wat betekent dit? Dát is de vraag die centraal staat tijdens PubCom 2024. Samen met inspirerende sprekers zoals Renske Leijten zoeken we tijdens de plenaire ochtend naar de ware bedoeling van publieke communicatie. Ontdek hoe we een nieuwe toekomst van het vak voor ons zien, in een tijdperk waarin menselijke waarden voorop staan.

Programma
Het samenstellen van het programma is in volle gang. Zeker is, het wordt een dag vol actuele kennisimpulsen, zowel plenair als tijdens parallelsessies. In de middag wordt de Galjaardprijs voor de 21e keer uitgereikt. Een prijs voor een bijzonder initiatief of project op het gebied van publieke communicatie.

Voor snelle beslissers is er een interessante early bird korting.* Kom ook en bepaal samen met ons de koers en de toekomst van publieke communicatie.

Meer informatie & tickets

*De early bird korting loopt tot en met zondag 4 augustus

Over Renske Leijten:
Renske is voormalig volksvertegenwoordiger voor de SP. Tot 2023 was zij een bevlogen Tweede Kamerlid en was jarenlang woordvoerder zorg. Mede dankzij het onverzettelijke werk van Leijten kwam de toeslagenaffaire aan het licht. Als gevolg hiervan werd zij een van de populairste Kamerleden van Nederland. Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Leuker kunnen wij het niet maken’ waarin zij de persoonlijke, menselijke kant van de toeslagenaffaire beschrijft.