Logo Zoeken
Logeion

Stuur jouw communicatieproject in voor de Galjaardprijs!

30 mei 2024De redactie

Heb jij meegewerkt aan een communicatieproject in het publieke domein vanuit een woningbouwvereniging, zorginstelling, overheidsinstantie of een andere organisatie? Wil je andere vakgenoten inspireren? Ben jij in het bezit van een mooi verhaal of een toffe, succesvolle campagne? Dan is dit je kans om jouw project in te schrijven voor de Galjaardprijs 2024. De Galjaardprijs wordt ieder jaar tijdens het Nationaal Congres Publieke Communicatie (PubCom24, 7 november 2024) uitgereikt aan een bijzonder initiatief op het gebied van publieke communicatie.

galjaardprijs 24_inschrijvig geopend_1340x894px.jpg

De initiatieven worden door een vakjury beoordeeld op basis van vier criteria:

  1. In hoeverre is het project inspirerend?
  2. Hoe innovatief is het initiatief?
  3. Hoeveel impact heeft het?
  4. Wat is het beschikbare budget

De vakjury bestaat dit jaar uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik,
Sandra Jacobs, Arjen van Leeuwen en Patricia Wessels (winnaar Galjaardprijs 2023 met de
inzending ’Operation Cookiemonster').

Om kans te maken op de Galjaardprijs 2024, hoef je jouw initiatief alleen maar vóór 2 september 2024 in te schrijven. Dit is zo gedaan met behulp van het volgende
inschrijfformulier.

Proces

Nadat jij en vele anderen jullie inspirerende, impactvolle en innovatieve communicatie-initiatieven hebben gedeeld, komt de vakjury in beeld. Deze beoordeelt de inzendingen en nodigt maar liefst 10 genomineerden uit om hun initiatief te pitchen (maandag 23 september 2024). De 5 finalisten worden een week later, op 1 oktober, bekendgemaakt. Het beste project wordt tenslotte uitgeroepen tijdens PubCom24 zelf en gaat met de Galjaardprijs 2024 naar huis.

Publieksprijs

Naast de Galjaardprijs, wordt er ook een Publieksprijs uitgereikt aan één van de vijf finalisten! Vakgenoten in Nederland kunnen voorafgaand aan het congres hun stem uitbrengen op het initiatief dat volgens hen het beste is. Deze initiatieven worden door middel van een zelfgemaakte vlog, waarin de finalisten hun case in slechts één minuut pitchen, met de buitenwereld gedeeld. Hierna heb jij van 17 oktober tot en met 6 november de tijd om op jouw favoriete case te stemmen. Lang genoeg dus om de verschillende initiatieven eens grondig onder de loep te nemen! 

De Publieksprijs wordt, net zoals de Galjaardprijs, uitgereikt tijdens PubCom op 7 november 2024. 

Vragen?
Heb je vragen over de inschrijving of het proces? Neem dan contact op met het Logeion-
bureau via info@logeion.nl of bel naar 070 - 3467049.


Over de Galjaardprijs en PubCom

De Galjaardprijs is vernoemd naar Chiel Galjaard; één van de oprichters van de Vereniging voor Overheidscommunicatie, een voorloper van Logeion. Galjaard was hoofd Voorlichting van de gemeente Den Haag, maar vooral opleider. Logeion organiseert PubCom
(het Nationaal Congres Publieke Communicatie), dat tot voorheen de Galjaarddag heette, al 23 jaar.

Lees hier meer over de winnaar van 2022.