Logo Zoeken
Logeion

Gezocht: vakgenoten met een vlotte pen voor C

16 oktober 2023De redactie

Van het vinden van sollicitanten in een overspannen arbeidsmarkt tot aan boeiende boekrecensies: C biedt artikelen over de hele breedte van het communicatievak en is geschreven vóór en dóór communicatieprofessionals. Toon jij jouw schrijftalent binnenkort in hét communicatiemagazine van Nederland?

Zwarte vrouw - schrijven

Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan C, een inspirerend magazine over het communicatievak met de laatste trends en actualiteiten, inhoudelijke rapportages, spraakmakende campagnes en diepte-interviews met communicatieprofessionals? Dan is dit jouw kans! De redactie van C is namelijk per direct op zoek naar nieuwe redactieleden die hun vlotte pen met de buitenwereld willen delen. 

Ga aan de slag als redacteur bij C

Twijfel je nog óf ben je simpelweg nieuwsgierig naar al datgene wat jij als redacteur verwachten kunt? Vakgenoot Esther van Breemen biedt je alvast een kijkje achter de schermen. 

Esther, wat heeft schrijven voor C jou gebracht?

''Ik mag mijzelf nu ongeveer een half jaar onderdeel van de redactie van C noemen. In dit half jaar heb ik drie heel verschillende interviews afgenomen met vakgenoten. De geïnterviewden hielden zich bezig met uiteenlopende onderwerpen en ieder van hen kende een speciliasme waar ik in mijn carrière nog niet of nauwelijks mee in aanraking was gekomen. Hierdoor is de vakkennis waarover ik beschik een stuk diverser geworden, maar het heeft mijn eigen visie op ons vak ook bevestigd: als communicatieprofessionals werken we allemaal aan specifieke vraagstukken, maar in de kern doen we ook veel hetzelfde. Luisteren, in gesprek komen met doelgroepen en, heel belangrijk, leren van jouw persoonlijke fouten.''

Interessant om te lezen wat schrijven voor C jou heeft opgeleverd, maar wat maakt het nou zo ontzettend leuk?

''Als communicatieprofessional gebeurt het nog wel eens dat je minder aan schrijven toe komt, bijvoorbeeld wanneer je flink in de weer bent met een heel strategisch traject. Toch schrijf ik graag: en dan het liefst voor mijn collega communicatieprofessionals! Dit houdt mij scherp. Daarnaast raad ik betrokkenen sterk aan om aan te schuiven bij een redactievergadering. Tijdens deze vergadering hoor je waar andere redactieleden zich mee bezighouden en wat hen opvalt binnen het vakgebied. Hiermee vergroot je wederom je eigen kennis over het communicatievak. Kortom; het is voor mij één grote bron aan inspiratie. 

En waarom zouden leden deze kans volgens jou écht niet moeten laten schieten?

''Wil je graag werken aan je eigen netwerk, kijk je ernaar uit om jouw vakkennis te verbreden én vind je het leuk om ongeveer acht keer per jaar een mooi artikel te schrijven dat in hét communicatiemagazine van Nederland komt? Dan raad ik je zeker aan om aan de slag te gaan als redactielid.''