Logo Zoeken
Logeion

'Gaat het even niet zoals het moet? Denk dan in oplossingen en blijf niet hangen in het verleden'

21 augustus 2023De redactie

Het Logeion-team mag dan wel klein van stuk zijn, maar is groot aan kennis! Ook kersverse collega Michelle van Olst, wie sinds 1 juli werkzaam is als projectassistent, draagt hier als geen ander aan bij. Met haar opgedane communicatiekennis bij onder meer Frankwatching, Coolblue en bol.com maakt zij, samen met het programmateam, van elke bijeenkomst een groot succes. De komende vijf maanden bijt zij zich daarnaast vast in de perfectionering van de beroepsniveauprofielen-tool (BNP-tool), om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van vele vakgenoten. Hoog tijd om deze gedreven projectassistente iets beter te leren kennen dus. 

Kroatië II

Een warm welkom, Michelle, en leuk dat je ons team de komende vijf maanden aanvult! Kun je ons wat meer vertellen over wat jouw functie precies inhoudt?

Hoewel ik ben aangenomen als projectassistent, zal ik mij de komende tijd bezighouden met uiteenlopende werkzaamheden. Zo zal ik onder meer de handen ineen slaan met de BNP-commissie om er, samen met hen, voor te zorgen dat de BNP-tool in de toekomst nóg gebruiksvriendelijker wordt. Met deze tool krijg je een goed beeld van waar je jezelf bevindt in het werkveld en hoe jij jezelf als communicatieprofessional verder kunt ontwikkelen. Daarnaast zal ik mij, samen met het team Programmering, inzetten om de meest interessante bijeenkomsten te organiseren. Om een goed beeld van deze Logeion-bijeenkomsten te krijgen, mocht ik in mijn eerste werkweek direct een interessante masterclass van Nicoline van Straten bijwonen. Deze fysieke bijeenkomst stond in het teken van het doelgericht ontwerpen van bijeenkomsten. De masterclass was niet alleen inspirerend, maar diende ook als een geweldig startpunt van mijn loopbaan bij Logeion!

Voordat je bij ons aan de slag ging heb je al bij veel grote organisaties werkervaring opgedaan. Welke belangrijke les of lessen heb je hier geleerd en zou je met ons willen delen? 

Toen ik als stagiair werkzaam was bij bol.com en Coolblue, kwam ik er al snel achter hoe belangrijk het is om je flexibel op te stellen. De samenwerkingen die ik met mijn collega’s aanging, lieten mij inzien hoe een zekere vorm van flexibiliteit de teamdynamiek kan versterken. Een wondermiddel om de beste resultaten te realiseren, als je het mij vraagt! Gaat het even niet zoals het moet gaan, dan moet je denken in oplossingen en niet blijven hangen in het verleden. Daarnaast besefte ik mij tijdens mijn stage dat iedereen wel eens onzeker is over diens kunnen. Zorgen voor en bijdragen aan een omgeving waarin het aanvaardbaar is om hulp te vragen, is naar mijn mening dan ook ontzettend belangrijk wil je dat iemands diens werk als positief ervaart.

Welke communicatiediscipline trekt jou het meest en waarom deze? 

Je raadt het misschien al ... Maar eventmanagement geeft mij énorm veel energie! Een passie voor het organiseren van evenementen heb ik eigenlijk al sinds jongs af aan gehad. Of misschien vind ik het gewoon fijn om de touwtjes in eigen handen te hebben. Wie weet, haha! Wat ik zó ontzettend fijn vind aan eventmanagement, is dat je het hele traject meekrijgt: van de allereerste vonk inspiratie tot aan het volledige, uitgewerkte concept. Hier kan ik geen genoeg van krijgen! Wanneer het evenement helemaal vlekkeloos en volgens plan verloopt en mijn collega’s en ik de verwachtingen van bezoekers weten te overtreffen, kan mijn geluk niet meer op. Dit is voor mij hét ultieme teken van succes! Een droom van mij die hopelijk ooit werkelijkheid wordt is het organiseren van een groot festival. Hoe leuk zou het wel niet zijn wanneer je kunt zeggen dat je bijvoorbeeld hebt bijgedragen aan het succes van een geweldige editie van Lowlands?!

''Eventmanagement is mijn passie, of misschien vind ik het leuk om de touwtjes in handen te hebben''

Je bent pas net, met een tintje en een flinke hoeveelheid opgedane vitamine D, uit Kroatië teruggekeerd. Kun je ons wat meer over deze zonnige vakantie vertellen?

Zelf ben ik van jongs af aan opgegroeid met kamperen. Ik vind het heerlijk om de hele dag buiten te zijn en als kind zijnde was ik wat vaak bij de tafeltennistafel te vinden waar ik vele nieuwe vrienden opdeed. Voor zover ik mij kan herinneren gaan mijn ouders elk jaar op vakantie naar Kroatië. Ook dit jaar waren zij daar te vinden en ik besloot hen dan ook voor een week op te zoeken. Tijdens deze vakantie genoot ik vooral van de scherpe zonnestralen vanaf de boot en heb ik vele steden bezocht. Wanneer je mijn liefvader (nee, niet mijn stiefvader) vraagt om Kroatië te omschrijven, zou hij je vertellen dat het ‘een prikkelarme omgeving is waar je fantastisch tot rust kunt komen!’. Iets wat voor mij als millennial nog wel eens een flinke uitdaging kan zijn, haha… Voor de persoon wie dit trouwens leest en op het punt staat om met het vliegtuig te vertrekken: check van tevoren even of je daadwerkelijk op het juiste vliegveld staat. Het zal je een hoop zorgen schelen, dat beloof ik!

Tot onze spijt mogen wij, van het Logeion-bureau, maar een paar maanden met jou samenwerken. Waar verheug jij je het meeste op de komende periode? 

Ik kijk er ontzettend naar uit om mij de komende periode onder te dompelen in al datgene wat Logeion te bieden heeft voor zó ontzettend veel verschillende communicatieprofessionals! Het feit dat ik een bijdrage kan leveren aan de organisatie van interessante bijeenkomsten waar ik ook nog eens in aanraking kom met inspirerende vakgenoten, trekt mij ontzettend. Daarnaast hoop ik natuurlijk een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling en verfijning van de BNP-tool. Ik ben ervan overtuigd dat deze tool zeer waardevol is voor ons communicatieprofessionals en de doelgroep Young Professionals waar ik zelf ook onder val. Ik kijk ernaar uit om samen met het team van Logeion aan de slag te gaan!

Michelle van Olst

Wist je dat ook jij samen aan de slag kunt bij Logeion? Zo zijn er bijvoorbeeld CommLabs waarin jij je met vakgenoten verdiept in een vakinhoudelijk vraagstuk, kun je een actieve rol aannemen én kun jij jezelf aansluiten bij een vakgroep of een community naar keuze.