Logo Zoeken
Logeion

Tweedaagse training: systemisch werk en organisatieopstellingen

5 april 2023Eveline Waterreus

Na het succes van de eerste keer organiseert Logeion opnieuw de tweedaagse training ‘Systemisch werk en organisatieopstellingen’ met Vivien Broekman en Frithjof de Haan. Als ervaren communicatieprofessional heb je op inhoudelijk vlak een zekere volwassenheid bereikt. Toch wil je je blijven ontwikkelen. Op 24 en 25 juni ga je met behulp van systemisch werk meer over jezelf ontdekken, als professional, en als lid van de beroepsgroep. Je proeft aan het werken met organisatieopstellingen door zelf te doen, te ervaren en te voelen.

Organisatie opstellingen foto.png

Met organisatieopstellingen maak je de onzichtbare dynamiek in systemen zichtbaar en ontdek je wat er in die onderstroom gaande is. Spannend, maar bovenal waardevol en leerzaam voor jouw ontwikkeling als communicatieprofessional.

Systemen zijn overal om ons heen. Daarbij maak je zelf ook deel uit van meerdere systemen. Je organisatie is een systeem, maar ook met je gezin vorm je samen een systeem. De maatschappij is weer een ander systeem. Binnen die verschillende systemen zijn allerlei dynamieken actief. Deze zijn vaak niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Wanneer dingen niet lekker lopen of niet goed gaan, is het belangrijk om daar iets mee te doen. Vaak werken gesprekken niet, want de dynamiek van deze zogenoemde ‘onderstroom’ is niet goed zichtbaar. Wil je werken aan een oplossing, dan ben jij zelf je belangrijkste instrument.

Tijdens deze tweedaagse sta je stil bij vragen als: welke plek neem ik in, ten opzichte van het vak, mijn vakgenoten, collega’s en opdrachtgevers? Welke impact heb ik op die plek? Wat gebeurt er met mij en anderen als ik ergens anders sta? Hoe dat in zijn werk gaat ga je zelf ervaren. Is dat spannend? Ook, maar vooral ontzettend waardevol, interessant en leerzaam. Een deelnemer van de vorige sessie: “Ik heb duidelijkheid over wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren. Ik heb een ontwikkelpunt voor mijzelf geformuleerd waarmee ik concreet aan de slag ga.”

Soms zijn in organisaties problemen minder zichtbaar, maar zijn er steeds terugkerende patronen waar men last van heeft. De training gaat jou helpen om patronen zichtbaar te maken en knelpunten op te lossen. Dit stelt je in staat om jezelf en de dynamiek beter te begrijpen. En daarmee zet je verandering in gang. Deze tweedaagse brengt je ook nieuwe verbindingen en waardevolle contacten. “Het is mooi en leerzaam om te zien hoe je in zo’n korte tijd een diepe connectie met een ander kan maken”, reflecteert een deelnemer.

Kom op 24 en 25 juni naar Landgoed Zonheuvel in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug en maak kennis met systemisch werk en organisatieopstellingen. Meer weten? Lees dan dit interview met Vivien en Frithjof in magazine C van Logeion.

Om de groep niet te groot te maken hebben we slechts 20 plaatsen beschikbaar. Vooraf krijg je een persoonlijk intakegesprek met een van de trainers om te kijken wat jouw persoonlijke leervragen zijn. Deze leervragen zijn medebepalend voor de inhoud van de training.

Aanmelden kan hier.