Logo Zoeken
Logeion

Samen gaan we voor kennisdeling

1 november 2022De redactie

Dit jaar zijn er maar liefst twaalf partners aangesloten bij het Nationaal Congres Publieke Communicatie (PubCom). Tijdens het congres delen zij hun kennis en expertise over verschillende onderwerpen. Als deelnemer kun je in de middag een van de sessies van onze kennispartners bijwonen.

PubCom22-neutraal-kleine-crikel-950x635.jpg

Deze partners verzorgen een sessie:

Publiquest: Participatie voorbij de grijze mannen
Verschillende perspectieven zorgen voor betere plannen met meer draagvlak. Voor écht inclusieve participatie en duurzame betrokkenheid zul je buiten de gebaande paden moeten treden en creatieve methoden moeten inzetten. Hoe betrek je inwoners die je eigenlijk nooit tegenkomt? Je hoort het in deze sessie.

OnlyHuman: De rol van de woordvoerder binnen een multidisciplinair communicatieteam
Tijdens deze kennissessie willen de sprekers de ‘betekenis’ duiden van de rol van woordvoerder binnen het multidisciplinaire communicatieteam. En ze laten je ervaren welke dilemma’s zij tegenkwamen tijdens de coronacrisis.

Citizenlab: Gemeente Rijswijk & digitale participatie
Om de participatie van inwoners, ondernemers en andere betrokkenen toegankelijker en eenduidiger te maken lanceerde de gemeente Rijswijk begin dit jaar een online, interactief platform: Samen. Rijswijk. Hoe draagt zo’n platform bij aan het inzichtelijker en toegankelijker maken van participatie?

Bureau voor Overheidscommunicatie: Hoe draag je bij aan gelijkwaardigheid? Polarisatie splijt de maatschappij, terwijl de roep naar diversiteit en inclusie steeds groter wordt. Hoe kies je als communicatieprofessional opnieuw je plek in dit speelveld? Hoe geef je betekenis aan je werk? En hoe draag je bij aan de noodzakelijke uitwisseling en gelijkwaardigheid?

Zuyderland: De rauwe werkelijkheid in beeld
Tijdens de vierde coronagolf (november-december 2021) lanceerde zorgorganisatie Zuyderland een confronterende bewustwordingscampagne om politiek en burgers aan de mouw te trekken over de enorme druk op zorgprofessional. Aan de hand van de feiten en de reacties ontrafelen we het succes van de aanpak en de leerpunten.

Namens Logeion en onze trouwe partners hopen we jou graag te ontmoeten op 3 november in Bussum bij PubCom22.

Sponsorplaat_PubCom_2022_1920x1080_def