Logo Zoeken
Logeion

Ontdek het nieuwe Logeionline!

17 oktober 2022De redactie

Onlangs heeft de website van Logeion een transformatie ondergaan en nu is de online community Logeionline aan de beurt. Logeionline is in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast is er focus aangebracht in de community met een nieuwe indeling. Ook biedt de online community nieuwe mogelijkheden, namelijk: iedereen is nu welkom op Logeionline en heeft toegang tot de community, ook degenen die geen lid van Logeion zijn. Dit terwijl de voordelen voor leden behouden blijven. Ontdek het nieuwe Logeionline!

Lancering Logeionline 950x635.jpg

De drie C’s
De inrichting van de community volgt nu de indeling van de drie C’s: Communities, CommLabs en Commissies. De drie mogelijkheden voor leden om samen met anderen actief aan de slag te gaan met het vak.
  • Communities
    Bij Communities vind je de sub-community's. Start of sluit je aan bij een sub-community over een thema, specialisme of vakgebied. Maak de connectie met gelijkgestemden, ga in gesprek en help elkaar verder. Iedereen kan zich aansluiten bij een sub-community, maar alleen leden kunnen een sub-community starten.
  • CommLabs
    Een CommunicatieLab is een tijdelijke organisatievorm, ondersteund door Logeion, waarin een groep vakgenoten gedurende een periode aan de slag gaat met een vakinhoudelijk vraagstuk. Leden starten een CommLab, maar iedereen is welkom om eraan bij te dragen.
  • Commissies
    Commissies is de verzamelnaam voor alle ledengroepen die (onderdelen van) Logeion mogelijk maken. Denk aan besturen, jury’s, redacties, vakgroepen en commissies. Voor iedere ledengroep is een online samenwerkplek op Logeionline ingericht die enkel voor hen toegankelijk is. Alleen leden kunnen zich aansluiten bij een ledengroep.

Openbaar betekent: meer met elkaar
Een verandering in het nieuwe Logeionline is dat community nu toegankelijk is voor iedereen, niet enkel voor de leden van Logeion. Het interactieve gedeelte – voorheen het forum Praat mee en Groepen, nu genaamd Communities – is opengesteld voor iedereen. Stel je nu een vraag op Logeionline, wil je een idee toetsen of vraag je aandacht voor een issue of project, dan kunnen niet alleen Logeion-leden je (verder) helpen, maar alle communicatieprofessionals van Nederland. Oftewel, je kunt nog meer mensen ontmoeten, samen sparren, input ophalen of kennisdelen. Het onderdeel CommLabs was al vrij toegankelijk voor iedereen, daar verandert niks aan. De Werkplaats voor de ledengroepen blijft enkel toegankelijk voor de personen in die ledengroepen, dat blijft ook hetzelfde.

Exclusieve content
Leden behouden het voordeel van toegang tot exclusieve content, deze vind je nu echter op www.logeion.nl. Exclusieve content is op de website van Logeion te herkennen aan het label Exclusief voor leden, wel zo makkelijk.

Hoera, niet meer inloggen!
Dat betekent voor leden: niet meer inloggen! Deze veranderingen maken dat het niet meer nodig is om in te loggen bij Logeionline. Voorheen had je aparte inloggegevens voor de Logeion-website en Logeionline nodig. Veranderde je emailadres, wachtwoord, werkgever… dan moest je dat op twee plekken aanpassen, gedoe. Dat is nu verleden tijd. Je kunt zonder inloggen direct naar de community. Goed om te weten: wil je notificaties ontvangen van updates of wil je deelnemen aan of aan de slag in een sub-community, CommLab of werkplaats, dan heb je nog wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heractiveer je account of maak er één aan.

Loop je tegen problemen aan?
Geef niet op, geef feedback! De online ledencommunity ontwikkelt zich continu, dus het kan zijn dat sommige onderdelen nog niet goed werken of verbetert kunnen worden. Geef dit alsjeblieft door aan mij via yvanvliet@logeion.nl, daar doe je ons een plezier mee. Voor nu wenst Logeion iedereen veel plezier op het nieuwe Logeionline!