Logo Zoeken
Logeion

Logeion lanceert nieuwe website

31 mei 2022De redactie

Met trots presenteert Logeion haar vernieuwde website. Woensdag 25 mei was een spannende dag, want toen ging de nieuwe website, met een zachte lancering, live. Uitgangspunten voor de nieuwe site zijn: modern, voldoen aan digitale toegankelijkheidseisen en visueel ingericht.

Homepage-Logeion-2022.png

Er is bijna een jaar aan het project gewerkt. “Het was een intensief proces en soms ook ingewikkeld, want waarom maak je welke keuze? En dan kom je ook op de vraag: waar staat Logeion voor? Er is nu meer focus aangebracht. Op de nieuwe website vind je daarom minder content dan eerder. Dat is wellicht even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit op de lange termijn voor een groter bereik zorgt”, aldus Corine Havinga, Yvonne van Vliet en Eveline Waterreus.

Actief
Logeion bestaat al 76 jaar en is op ontzettend veel terreinen actief. Dat zag je ook terug op de website. Na al die jaren was het bijna een archief voor communicatie geworden. Met de nieuwe website is er flink opgeruimd en dat is nog steeds niet helemaal klaar, de komende weken wordt er nog hard aan gewerkt. De nieuwe website is beter te gebruiken op een mobiel apparaat en met name aan de achterkant hebben we nu meer mogelijkheden en toegang tot verschillende soorten content, die we op de website kunnen plaatsen.

Digitale toegankelijkheid
Het kleurcontrast en de grootte van de lettertype zijn aangepast, zodat Logeion nu en straks voldoet aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. De oude website was voornamelijk gericht op tekst en minder op het visuele gedeelte. Dit is voor de nieuwe website veranderd. We werken nu met mooiere en betere foto’s en dat zal bijdragen aan de algehele aantrekkelijkheid van de website.

Heb je suggesties, op- of aanmerkingen? Mail ons gerust op ewaterreus@logeion.nl.