Logo Zoeken
Boekrecensie

Recensie: Over leiderschap

24 mei 2023Peter van den Besselaar

Twee eeuwen terug schreef Marcus Aurelius over leiderschap. Met verstandige overpeinzingen. Tot op de dag van vandaag zijn we gebiologeerd door leiderschap. Als jonge teamleider en later directeur had ik die interesse. En nu ik het teamleiderschap overdraag vind ik leiderschap nog altijd interessant.

Over leiderschap_website_950x635.jpg

Ik krab mij wel eens achter de oren: heb ik dat nou goed gedaan? Leiderschap is complex. De auteurs van dit boek schrijven dat de veelheid van inzichten uitnodigen tot mildheid. Dit is een rijk boek. Je kan het lezen, herlezen en nóg eens lezen. Ouder en met meer ervaring lees je dan anders.

De 19 inzichten omvatten véél: van empathie tot dienend leiderschap. Van het belang van een eigen goed verhaal tot leren van kritiek. Over echtheid, kwetsbaarheid en macht. Daarom is het boek zonder meer een aanrader. Als je zelf  leiding wil geven, zeker ook als je jouw CEO en bestuurders van passend advies wil voorzien.

Titel v/h boek:                    Over leiderschap

Ondertitel:                         19 inzichten

Auteur(s):                          Koen Marichal, Jesse Segers

Uitgever:                           Pelckmans

Jaar van uitgave:              2022

ISBN-nummer:                  9789464018912

Aantal pagina’s:                244

Kosten:                              € 34,50

Aantal sterren:                  5

'Over leiderschap': Meer weten en bestellen.