Logo Zoeken
Boekrecensie

Recensie: Stevig staan in advies - Bas van Gils

7 maart 2023Tom van der Weegen

“Het boek is een persoonlijk document zonder wetenschappelijke pretentie,” schrijft Bas van Gils in de inleiding. En dat is precies wat dit boek is. Van Gils, bedrijfspsycholoog, deelt op laagdrempelige wijze zijn ervaringen in advisering en coaching.

stevig_staan_in_advies.jpg

Via anekdotes en persoonlijke verhalen voert hij de lezer mee naar zijn tips en inzichten over de adviespraktijk. In een losse structuur, op informele toon en met beperkte theoretische onderbouwing blijft het boek prettig laagdrempelig, maar daardoor ook wat oppervlakkig.

Zijn eigen reflecties vult Van Gils aan met korte interviews van beginnende en ervaren adviseurs én interviews met leidinggevenden. Met name deze laatste interviews zijn boeiend, omdat ze een mooi inkijkje geven in de verwachtingen die een opdrachtgever heeft van een interne of externe adviseur.

‘Stevig staan in advies’ bestrijkt organisatieadvies in brede zin, niet specifiek communicatieadvies. Ook coaching en leiderschap komen geregeld aan de orde. Van Gils toont zich een coach voor junior en medior adviseurs. Voor hen is dit boek een mooie reflectie op het vak van (communicatie)adviseur.

Titel vh boek:              Stevig staan in advies

Ondertitel:                   Navigatie voor leergierige adviseurs en consultants

Auteur(s):                    Bas van Gils

Uitgever:                     Van Duuren Management

Jaar van uitgave:          2022

ISBN-nummer:             978 90 8965 660 5

Aantal pagina’s:          160

Kosten: paperback:      € 29,99       

Aantal sterren:             3 sterren

'Stevig staan in advies' ook lezen