Logo Zoeken
Boekrecensie

Born to change the game - Carla Clarissa

8 december 2022Eveline Waterreus

Het boek voor de vrouwelijke professionals die niet alleen meer wil leren over masculiene bedrijfsculturen, maar ook op zoek zijn naar authentiek leiderschap. Zoals Carla Clarissa, coach en auteur stelt in haar boek, worden leiderschapskwaliteiten met typisch masculiene eigenschappen overgewaardeerd en de feminiene eigenschappen ondergewaardeerd. 

Born to change the game_website.png

Vrouwen die carrière willen maken, hogere functies willen bekleden, onafhankelijk en succesvol willen zijn, moeten zich aanpassen aan de norm van een masculiene omgeving. In dit boek vertelt de auteur dat vrouwen zich vaak onbewust de masculiene eigenschappen eigen maken, zoals resultaatgericht, daadkrachtig zijn, competitief en assertief handelen etc etc. Daar is niks mis mee, maar als gevolg van zo’n aanpassingsproces in een masculiene wereld, ontwikkelt de vrouw niet haar volledig potentieel. Voor de vrouw is een gezonde balans nodig. Als vrouw is die feminiene kant net zo belangrijk, maar daar lijkt minder ruimte voor te zijn. Om goed te kunnen floreren, is het belangrijk om balans te zoeken. En dat kan behoorlijk lastig zijn in organisaties waar dit gezien wordt als zwak, onzeker, twijfelachtig en waar geen ruimte voor kwetsbaarheid is. In dit boek leer je hoe je op een authentieke manier je leiderschap skills ontwikkelt en je feminiene kant, zoals vertrouwen op je intuïtie, organisatiesensitiviteit en het vermogen om te verbinden, de ruimte geeft zodat je je volledig potentieel leeft. 

Titel boek: Born to change the game
Auteur: Carla Clarissa
Uitgever: Altamira
Jaar van uitgave: 2022
Aantal pagina’s: 192
Prijs: €22,99
Recensent: Eveline Waterreus \
Sterren: 4 sterren

'Born to change the game' ook lezen