Logo Zoeken
Boekrecensie

Communiceren met focus - Renata Verloop en Aart Paardekooper

2 november 2022Marjan Engelen

Welke communicatieadviseur wil dat nou niet: ‘Van geleefd worden door de waan van de dag naar zelf aan het stuur staan als team communicatie’? Renata Verloop en Aart Paardekooper leggen je in dit boek (‘een gids voor teams communicatie’) uit hoe je daar kunt komen.

Communicerenmetfocus_950x635

Hun uitgangspunt is dat je als communicatieafdeling bent ‘ingehuurd’ om aantoonbaar bij te dragen aan maatschappelijke opgaven. Daarom vinden ze dat je heel helder moet zijn in je prioriteiten: onderwerpen die een bestuurlijke prioriteit zijn, veel impact hebben op inwoners en waar er sprake is van daadwerkelijke acties of veranderingen verdienen een hoge prioriteit. Ze introduceren een methodiek die helpt om met je beschikbare tijd de goede dingen te doen. Ondertussen krijg je aangereikt welke rollen je kunt vervullen (en de oproep om daar helder over te zijn), krijg je een nieuwe kijk op participatie en je rol daarin en lees je over het enorme belang van data verzamelen en zo je impact meten.

Als je ‘Communiceren met focus’ hebt gelezen bekruipt je het gevoel: wat een klus! Ja, als je volgens deze methodiek gaat werken, gaat daar een stevig traject aan vooraf dat je samen met je bestuur en directie moet lopen. Ja, het levert je ook een hele goede onderbouwing voor gesprekken over formatie. En ja, als het je lukt om de switch te maken van de waan van de dag naar focus, levert dat meer professioneel werkplezier en meer impact in je organisatie en in de samenleving. Gelukkig geven de auteurs in het laatste hoofdstuk 7 tips voor een snelle start en geven ze op de bijbehorende website veel praktijkverhalen.

Titel boek: Communiceren met focus
Auteur(s): Renata Verloop en Aart Paardekooper                 
Uitgever:  In eigen beheer uitgegeven: ProPublic B.V. en Renata Verloop Advies & Management
Jaar van uitgave: 2022
ISBN-nummer: 978-90-9036473-5       
Aantal pagina’s: 80
Prijs: €19,95           
Datum recensie: 19-09-2022
Gerecenseerd door: Marjan Engelen
Sterren: 4 sterren

'Communiceren met focus' ook lezen