Logo Zoeken
Podcast

Hoe organiseer je een persconferentie tijdens een ramp of crisis?

6 september 2022De redactie

Maandag 5 september kregen vijftig deelnemers van het Logeion-webinar praktische tips over hoe je een persconferentie organiseert tijdens een crisis of ramp. Suzette Hendriks nam in een uur tijd alle deelnemers mee en gaf leuke voorbeelden over hoe wel en vooral ook hoe niet te handelen. Vind je dit thema interessant? Dan is deze podcast een aanrader.

Persconferentie cover boek 950x635.jpg


Beluister de podcast

De podcast ‘Hoe organiseer je een persconferentie tijdens een ramp of crisis’ is gemaakt met V&R, een organisatie met kennis en praktijkervaring op het gebied van veiligheid, crisisbeheersing, crisismanagement en crisiscommunicatie, en het Nederlands Gebarencentrum en Stichting Lezen en Schrijven.

Liever lezen

Als je regelmatig persconferenties organiseert – wat niet te hopen is natuurlijk – dan weet je hoe belangrijk het is om een goed draaiboek klaar te hebben liggen. Want in the heat of the moment is daar geen tijd voor. Wat komt er dan in een draaiboek te staan? Daar heeft Suzette Hendriks uitgebreid over verteld in de workshop en in de podcast. Maar lees je liever of duik je graag nog dieper in het onderwerp? In het zakboek ‘Hoe organiseer je een persconferentie tijdens een crisis of ramp’ staan allerlei handvatten, tips en aandachtspunten van experts. Er zijn verschillende instanties benaderd die hieraan hebben meegeschreven om dit boek zo volledig mogelijk te maken. Extra mooi: de opbrengst van het boek gaat naar Nederlands Gebarencentrum en Stichting Lezen en Schrijven.

Deze bijeenkomst wordt in 2023 herhaald online of in fysieke vorm. Houd de agenda van Logeion in de gaten om je aan te melden in het nieuwe jaar.