Logo Zoeken
Boekrecensie

Nu is het aan ons - Eva Rovers

1 september 2022Marjan Engelen

De ondertitel van dit handzame en goed gedocumenteerde boek is: oproep tot echte democratie. Maar het is veel meer dan een pamflet met een vlammend betoog. Het vertelt ons hoe we via marktwerking, schijnparticipatie en rechtstatelijk falen terechtgekomen zijn waar we nu zijn.

Nu_is_het_aan_ons_boekrecensie.jpg

In een situatie waarin de democratie ernstig is verzwakt en het wantrouwen in de overheid met de dag toeneemt. ‘Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten’ zegt Eva Rovers. Zij laat ons kennismaken met burgerberaden en toont aan de hand van spraakmakende voorbeelden – ja hoor, allemaal in het buitenland- aan dat gewone gelote burgers zonder specifieke vooropleiding zich over taaie, morele en complexe vraagstukken kunnen buigen en met impactvolle opbrengst komen. De bijlage ‘Doe het goed of doe het niet’ is voor ons communicatieadviseurs super praktisch. In 10 punten legt ze uit hoe je een burgerberaad de meeste kans van slagen geeft. Dit alles zorgvuldig en compleet onderbouwd met bronnen en verdere informatie.

Titel vh boek:             Nu is het aan ons

Auteur(s):                   Eva Rovers                 

Uitgever:                     De Correspondent

Jaar van uitgave:        2022

ISBN-nummer:           9789493254091       

Aantal pagina’s:          183

Kosten:                       € 15,00 incl BTW              

Datum recensie:          22-08-2022

Gerecenseerd door:    Marjan Engelen

Sterren:                      4 sterren

'Nu is het aan ons' ook lezen