Logo Zoeken
Boekrecensie

Zelf een podcast maken; in 5 stappen van idee tot aflevering - Eva Moeraert & Pieter Blomme

7 juli 2022Christel Berkhout

Vlaamse ervaringsdeskundige auteurs schreven een met veel voorbeelden gelardeerd boek. Het is praktisch van aard, boordevol tips en adviezen. De 5 stappen vormen de opbouw in een makkelijk te lezen stijl. In 5 hoofdstukken krijg je heel eenvoudig inzicht in wat nodig is om een podcast te maken. De bonus vormt een zesde hoofdstuk waarbij een tip van de sluier wordt opgelicht als het gaat om geld verdienen met een podcast.

cover Zelf een podcast maken.png

Wat dat laatste betreft: je zult zeker niet rijk worden van een podcast alleen. Het is onderdeel van je middelenmix, een dienst of vormt het hart van je community.

Net als bij ieder ander communicatiemiddel start het maakproces met een aantal vragen. Het idee vormt de start: ‘Wat wil ik eigenlijk vertellen?’. Natuurlijk is het ‘waarom’ minstens zo belangrijk, net als je doelpubliek. Specifiek voor podcasts is je eigen rol: ben je maker, presentator of bijvoorbeeld verteller?

De volgende vier hoofdstukken geven blijk van de grote ervaring van de auteurs. Een lijst van formats, maakschema’s, scriptideeën, teamtips en pilotsuggesties passeren de revue in stap 2. Gestaafd met heel veel voorbeelden. Daarop volgen tips en adviezen voor verbetering van interviewtechnieken. Ook ontwikkeling van je eigen schrijf- en spreekstijl komen in dit hoofdstuk aan bod. Natuurlijk krijgt de techniek ook een apart hoofdstuk, met zelfs microfoon- en montagetips. Tenslotte behelst stap 5 de beste manieren voor publicatie en verspreiding van je podcast. 

Titel boek: Zelf een podcast maken – in 5 stappen van idee tot aflevering
Auteur(s): Eva Moeraert & Pieter Blomme
Uitgever: Lannoo Campus
Jaar van uitgave: 2021
ISBN-nummer: 978 94 014 8046 8  
Aantal pagina’s: 134
Prijs: € 25,99
Gerecenseerd door: Christel Berkhout
Aantal sterren: 5 sterren

'Zelf een podcast maken - in 5 stappen van idee tot aflevering' ook lezen