Logo Zoeken
Artikel

'Verstuur je persbericht niet te laat'

22 maart 2022De redactie

Hoe schrijf ik een goed persbericht en hoe maak ik mijn nieuws interessant voor journalisten? Als je een persbericht moet schrijven zijn dit vast vragen die door je hoofd schieten. In het webinar 'Persbericht schrijven met effect' leert Jessica van der Waal (ANP Pers Support) je de kneepjes van het vak: "Zorg dat je je persbericht tijdig verstuurt." Maak alvast kort kennis met Jessica.

Jessica-van-der-Waal-ANP-2022.png

Zelf lees ik het liefst: Eigenlijk lees ik alles: kranten, tijdschriften, romans, thrillers, biografieën. Mijn laatst gelezen boek is Gratis Geld van Rutger Bregman. Een confronterend boek waarbij je wordt gedwongen om kritisch naar onze maatschappij te kijken. En vooral de rol die je daar zelf in speelt. Een aanrader!

Een veelgemaakte fout in een persbericht is: Te laat verstuurd. Wanneer je twee dagen na een gebeurtenis een persbericht verstuurt is het al oud nieuws en doet een journalist er niets meer mee. Zonde van het werk en vooral van de gemiste kans.

Het laatste nieuws wat ik zelf gemaakt heb is: Ik help bedrijven graag met nieuws maken, maar daar kan ik zelf de credits niet voor nemen. Het laatste nieuws waar ik zelf volledig verantwoordelijk voor was, is zo’n tien jaar geleden toen ik een artikel schreef voor Nieuwe Revu over misstanden bij een nieuwbouwproject in Amstelveen. Gedupeerde kopers betaalden al jaren voor een huis waarvan de eerste paal nog niet eens was geslagen. Dit met alle gevolgen van dien: dubbele lasten, schulden, geen vaste woonplek. De grote vraag: wie is er verantwoordelijk wanneer alle betrokken partijen – hypotheekverstrekker, projectontwikkelaar, aannemer, bouwer, woningbouwgarantie – naar elkaar wijzen?

Wil jij jouw kennis opfrissen of leren hoe je een persbericht schrijft? Geef je dan op voor het webinar op 26 april. Het webinar start om 16:00 uur. Aanmelden kan via deze link.