Logo Zoeken
Blog

BestuursBlog: Waar besteed jij je vrije tijd aan?

21 maart 2022Mariƫtte Pasman-Sporry

De tijd verglijdt. Soms is dat niet erg en hard nodig. Even de knop omzetten en een serie kijken of in het zonnetje zitten, even lekker niks doen. Heerlijk na een lange werkdag! Toch kriebelt het bij mij weer snel om wat anders te doen. Iets waarmee ik dingen in beweging kan zetten, kan inspireren en er zelf van kan leren. Ook al heb ik thuis altijd wat te doen en kunnen we er nu weer echt op uit! Genieten van een musical en gezellig uit eten met familie of vrienden. En voor je het weet is het weekend alweer om. Net als het moment om iets anders te gaan doen.

Mariette-Pasman-2022.png

Maar juist omdat de tijd zo snel gaat, daag ik je uit om even stil te staan en te bedenken wat je met jouw vrije tijd wilt doen. Wat vind je belangrijk en waar krijg je energie van? Zelf heb ik naast mijn werk altijd nevenfuncties gehad, afgelopen jaren als ambassadeur voor het Agile Consortium en als bestuurslid bij Logeion. Om zo meer te doen dan alleen kennis ophalen bij bijeenkomsten en events. Om iets terug te geven aan het communicatievak en mijn collega’s. Om mee te bouwen aan vernieuwing en ontwikkeling. En tegelijkertijd zelf te blijven leren want kennis vervliegt ook, net als de tijd.

En geleerd heb ik afgelopen jaren! Van de bevlogenheid van alle vrijwilligers en de intensiteit waarmee zij hun klus klaren. Zoals de Beroepsniveauprofielen(BNP-)commissie, die de tool om competenties te onderzoeken naar een nieuw level heeft gebracht. De enorme inzet en bevlogenheid van het verenigingsbureau, die tijdens corona kennis bleven delen en workshops en online events draaiende hebben gehouden. Klasse! En de leerzame gesprekken binnen het bestuur en met ‘mijn’ student, die ik via Young Logeion als buddy mocht begeleiden afgelopen jaren. Ik gun iedereen deze kans op leren door te ervaren. Het brengt je onverwachte dingen en bijzondere momenten.

Laat je niet tegenhouden door gebrek aan tijd en duik in het verenigingsleven alsof het je eerste zwemles is. Je leert vanzelf zwemmen door het gewoon te gaan doen. En er zijn vacatures bij het Algemeen Bestuur van Logeion! Pak deze kans om je vrije tijd goed te besteden. Door je eigen kennis en ervaringen te delen en iedereen te laten zien waar Logeion voor staat: professionalisering van het communicatievak.

Meer weten? Neem contact op met mij of een van de andere bestuursleden.