Logo Zoeken
Blog

Op weg naar Logeion 3.0

12 januari 2022Wieneke Buurman

Een nieuw jaar, nieuwe ideeën, nieuwe gezichten. 2022 gaat het jaar worden van nieuwe stappen zetten. Het afgelopen jaar lag de focus op enerzijds het goed door laten draaien van de vereniging in coronatijd, en anderzijds op onder deze niet gemakkelijke omstandigheden toch het 75-jarig jubileum vieren. Daar zijn we, zeg ik voorzichtig, best goed in geslaagd – al is daarover het laatste woord natuurlijk aan jullie als leden.

Foto Wieneke Buurman nov-2020 705x220.jpg

Ook is er energie gestoken in het invoeren van de nieuwe structuur met de drie C’s: Commissies, Communities en CommLabs. Daarbij is nog niet gekeken naar de governance van de vereniging. Hoe toekomstbestendig is die? Faciliteert die de groeistrategie in voldoende mate? Zijn de leden op de goede manier betrokken? Hoe functioneert bijvoorbeeld de alv?

Met het vertrek van directeur André Manning, en het aflopen van de statutaire termijn van een aantal bestuursleden, is er nu een natuurlijk moment om dat te gaan doen. Er is gekozen om daar een half jaar tijd voor te nemen. Gedurende die tijd zal Pierre Wimmers, nu penningmeester in het bestuur, de rol van interim-directeur op zich nemen. Samen zullen wij dit traject trekken. Vanzelfsprekend zal Pierre zijn rol als penningmeester tijdelijk overdragen.

Op deze manier is er ook voldoende ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe directeur en nieuwe bestuursleden. Zij kunnen dan van start met een fris en up-to-date Logeion.

Heb je zin in en tijd voor een bestuursrol en wil je je inzetten voor ons mooie vak en je collega-communicatieprofessionals? Hou dan de Tweekly in de gaten. Binnenkort gaat de uitvraag daarvoor live.