Logo Zoeken
Boekrecensie

Communicatieverhalen 2021-2022 - Arjen P. van Leeuwen

9 december 2021Teunis van Hoffen

Ik keek wel even op toen ik het boek in de post kreeg: wat een dik exemplaar! Het is alweer de zesde in de reeks van Communicatieverhaal halen. Gemaakt door en voor communicatieprofessionals uit de publieke sector. Een heel gevarieerd boek met prachtige verhalen en foto’s.

Communicatieverhaal_halen_boekrecensie.jpg

Het doel van de auteur is om jou met communicatieverhalen te inspireren. Bijdragen van allerlei publieke organisaties en bedrijven worden afgewisseld met korte essays van wetenschappers en andere smaakmakers uit het vak.

Neem prof. dr. Bob de Wit die een samenvatting uit zijn inaugurele rede voor Nyenrode heeft opgenomen. Hij schetst hoe er een transitie naar een nieuwe samenleving plaatsvindt met een decentrale regionale samenleving waar burgers directe invloed hebben. Of weerman Reinier van den Berg die vijf pijlers presenteert als antwoord op het duurzaamheidsvraagstuk. Een creatief uitstapje is het artikel over de vijf tekenaars die je laten zien hoe een tekening kan bijdragen aan effectieve communicatie.

Eerlijk is eerlijk: sommige schrijvers zien inspireren meer als etaleren. Je krijgt een prachtig verhaal voorgeschoteld over hoe succesvol iets was. Je gaat voor je gevoel terug naar de tijd dat bedrijven niet naar binnen lieten kijken en alleen hun mooie buitenkant lieten zien. Of is het juist de tijd van nu? De tijd van influencers die op sociale media hun mooiste kant laten zien? Toch gaf dit boek mij voldoende inspiratie en pak ik het er graag nog eens bij als ik op zoek ben naar nieuwe invalshoeken. Of een goede tekenaar.

Titel vh boek: Communicatieverhalen 2021-2022
Auteur(s): Arjen P. van Leeuwen
Uitgever: Het Boekenschap
Jaar van uitgave: 2021
ISBN-nummer: 978-90-831827-0-4    
Aantal pagina’s: 320
Kosten: € 36,95
Aantal sterren: 3