Logo Zoeken
Boekrecensie

Over communiceren - Sander Grip en Eran Oppenheimer

14 oktober 2021Guido Rijnja

Voor de lezers van C een feest van herkenning, voor hun opdrachtgevers, klanten en toeleveranciers alsof je een natuurgids in handen hebt: ‘Over communicatie’ leest als een wonderlijke wandeling door onze biotoop. Het is ontwapenend en bemoedigend tegelijk om uit de monden van een keur aan markante persoonlijkheden te vernemen hoe zij de kunst van het communiceren verstaan.

overcommunicatie_cover_04.jpg

Tekstschrijver Sander Grip en fotograaf Eran Oppenheimer spraken met onder meer een zanger, een kledingontwerper, een topondernemer, een kunstenaar, een dierentuindirecteur - en steeds weer draait het om écht contact. Problem solver Ben Verwaayen gaat los over de betekenis van het doen en laten van individuele medewerkers voor het totaalbeeld van een bedrijf, Sigrid Kaag openbaart een hang naar regie, burgemeester Kees de Rooij worstelt met de kunst van het beslissen en de ontdekking om dilemma’s samen onder ogen te kunnen zien. Tussen de regels licht zorg op voor de persoon van de professional. Die moet ‘vloeibaar’ zijn (beeldend kunstenaar Florentijn Hofman) en manieren kunnen vinden om het verhaal waarvoor een object staat te vertellen (kunstondernemer Jeroen Everaert). En ondertussen leren we van alles over wat en wie mensen beweegt. Met essays reflecteren 7 bureaus op de verhalen. Ze hebben de uitgave van het boek mede mogelijk gemaakt, en maken ook duidelijk, begeesterd te zijn door de verhaalkracht van de praktijk. Meer dan over communicatie, gaat dit boek over communiceren. Hoe sterk werkwoord kan een werkwoord zijn?             

Titel vh boek: Over communiceren
Auteur(s): Sander Grip en Eran Oppenheimer
Uitgever: Kyosei
Jaar van uitgave: 2021
ISBN-nummer:  9789083154435    
Aantal pagina’s: 314
Kosten: € 39,95
Aantal sterren: 5