Logo Zoeken
Boekrecensie

Vitalogie - Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team - K. Koster

30 juli 2021Alwin van der Blom

Een vitaler leven/team/organisatie creëren. Daar gaat dit boek over, met hoofdstukken zoals “fysiologisch”, “psychologisch” en “ecologisch”. Koster geeft je citaten, leefstijltips, lichamelijke oefeningen en reflectievragen

Vitalogie_boekrecensie.jpg

In ‘Vitalogie’ komt hij met manieren om anders naar problemen te kijken. Of eigenlijk… volgens hem moeten we wat vaker “Denken In Mogelijkheden”. Nee, het is geen typische communicatieliteratuur. Verre van dat. Zie het meer als een zelfhulpboek. En nu de vraag: is het er eentje die toegevoegde waarde heeft? Zou ik deze met stralende ogen top-of-mind aanbevelen als het gaat om levensveranderende inzichten? Nee, totaal niet. Beter slapen en gezonder eten, dat weten we inmiddels wel. Eens per week vette vis consumeren is voor mij als veganist niet echt bruikbaar. Toegegeven, de passage over het Japanse “ikigai” is wel interessant; het hebben van een purpose kan veel zingeving bieden. Maar om het daarom in huis te halen? Laat het lekker liggen en steek je tijd in andere literatuur. Dat is pas een vitaal zingevend besluit.

Titel vh boek: Vitalogie - Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team
Auteur(s): K. Koster 
Uitgever: Boom
Jaar van uitgave: 2020
ISBN-nummer: 9789024428267   
Aantal pagina’s: 189
Kosten: € 23,95   
Gerecenseerd door: Alwin van der Blom
Aantal sterren: 1