Logo Zoeken
Boekrecensie

Socrates op sneakers - Elke Wiss

30 juli 2021Eveline Waterreus

Socrates op sneakers, een boek dat eigenlijk iedere communicatieprofessional in zijn of haar boekenkast zou moeten hebben, want dit boek gaat over de kunst van een goed gesprek. Als communicatieprofessional is goed luisteren een belangrijke eigenschap

Elke-Wiss-Socrates-op-sneakers.jpg

Maar als vragen stellen uit nieuwsgierigheid de indruk kan wekken dat je onwetend bent en dat gezien kan worden als zwakte, dan wordt het in deze maatschappij niet aantrekkelijk om met een onwetende houding open vragen te stellen. We willen vaak snelheid en knopen kunnen doorhakken, want daarmee scoor je punten. En twijfelen is niet sexy. Hiermee scoor je dus geen punten. Met een sterke mening daarentegen vaker wel. In deze tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde krijgen als feiten, is er van verbinding weinig sprake. Kortom het is een zeer relevant boek voor communicatieprofessionals en biedt vanuit de filosofische hoek interessante inzichten over het stellen van goede vragen, die zullen bijdragen aan een goed gesprek met meer verbinding met de ander en jezelf.

Titel: Socrates op sneakers
Auteur: Elke Wiss
Uitgever: Thema
Jaar: 2020
Aantal pagina’s: 256
Prijs: € 20,99
ISBN: 978 9026 346897
Aantal sterren: 5 sterren