Logo Zoeken
Artikel

Lekker lezen deze zomer? Dit zijn de toptips van vakgenoten!

27 juli 2021De redactie

Samen weet je meer dan alleen. Dat geldt ook voor de mooiste pareltjes van content op het gebied van interessante, vermakelijke en verrassende informatie over en uit het communicatievak. Magazine C vroeg enkele vakgenoten naar hun favoriete blogs, nieuwsbrieven, podcast en meer. Een selectie van de tips heb je eerder kunnen lezen in het dubbeldikke jubileumnummer van C. Gedurende de zomer delen we alle gegeven tips met je op onze website. Deze keer de leestips van Reint Jan Renes, Marieke van Dommelen en Gert Koot.

Zomer boek Summer book 705x220.jpg

De tips van: Reint Jan Renes - Gedragswetenschapper, Lector psychologie voor een duurzame stad Hogeschool van Amsterdam

Strategische communicatie - Noelle Aarts, Cees van Woerkum, Chantal Steuten - boek
Ik hou van dit boek: veelzijdig, prettig leesbaar, praktisch en met aandacht voor interactie en dialoog: een Wagenings perspectief.

Pre-suasion - Cialdini - boek
Uit dit boek haal ik vooral het belang van ‘voorverwarmen’ wat je wilt veranderen: het begint bij connectie maken.

Hoe gaan we dit uitleggen? - Jelmer Mommers - boek
Dit boek legt de verbinding met toekomstige generaties: hoe verantwoorden we onze klimaatkeuzes van nu? Elke dag opnieuw kun je daarin stappen zetten.

Wolf country - Tünde Farrand - boek
Een dystopisch verhaal over Londen in 2050 waar het consumentisme hoogtij viert, voor mij gaat dit boek ook over het belang van waarde gedreven communicatie.

Skin in the game - Nassin Nicholas Taleb - boek
Dit boek laat voelen wat er gebeurt als je met volledig verantwoordelijkheid ergens in stapt, een pleidooi voor niet meer zomaar iets roepen en zorgen dat je kunt staan voor je adviezen.


De tip van: Marieke van Dommelen - Manager Communicatie De Amerpoort


Machteld Kooij -  Het monster met de gouden ogen - boek

In dit boek leer je hoe je spreekangst (het monster) kunt ombuigen naar plezier in spreken (de gouden ogen).


De tips van: Gert Koot - Marketing en Communicatie Adviseur


Dense Discovery - nieuwsbrief

De wekelijkse nieuwsbrief van Kai Brach is een werkelijk feestje van technologie, esthetiek, mindfulness en inspiratie. Iedere week is er wel iets dat je tot nadenken aanzet of doet verwonderen.

Monkeytalk - gesproken nieuwsbrief
Monkeytalk is eigenlijk een gesproken nieuwsbrief. Deze serie van Irene Koel over creativiteit is een “must” voor iedere communicatieprofessional.

Wunderman Thompson - nieuwsbrief
Wunderman Thompson is al jaren de plek waar je inzicht kunt vinden over trends en ontwikkelingen. Natuurlijk is daar de jaarlijkse Future 100. Een icon in het vakgebied. Maar ook de wekelijkse nieuwbrief staat altijd vol met inspiratie.

Een laatste tip van ons: het dubbeldikke jubileumnummer van C, die digitaal beschikbaar is op www.logeionline.nl, de online ledencommunity van Logeion. Dat scheelt je kilo's in je koffer!