Logo Zoeken
Artikel

Toptips voor blogs, podcasts, boeken en meer om je in het zomerzonnetje in te verdiepen!

13 juli 2021De redactie

Magazine C vroeg enkele vakgenoten naar hun vijf favoriete blogs. Naast blogs deelden zij ook spontaan de leukste podcasts, boeken, nieuwsbrieven en columns. Een selectie van de tips kon je al lezen in het dubbeldikke jubileumnummer van C die vorige week uit kwam. Omdat wij alle toptips graag met je delen, plaatsen wij gedurende de zomer alle gegeven tips op onze website. Deze keer de tips van Renata Verloop en Remco Hoogstraten.

Zomertips 705x220.jpg

De tips van: Renata Verloop - Specialist overheidscommunicatie

Maike Klip - blog Klipklaar
Maike kijkt op een verfrissende manier naar hoe de (digitale) overheid een begripvolle verbinding kan hebben met mensen in Nederland. Dat is voor mij de vraag waar overheidscommunicatie om draait.

Marije van den Berg - podcast Democratie in uitvoering
Marije interviewt voor haar podcast professionals, maar ook inwoners en ondernemers over hoe zij vormgeven aan democratische vernieuwing. Interessant voor alle communicatieprofessionals die betrokken zijn bij participatie.

Kennisplatform Integratie & Samenleving - nieuwsbrief
Inclusieve communicatie is voor mij hét thema voor de komende jaren. Dat gaat niet alleen om toegankelijkheid en begrijpelijkheid, maar ook om diversiteit. Via KIS leer ik als communicatieprofessional veel over hoe je vooroordelen kunt tegengaan en kunt omgaan met polarisatie.

Gebruiker Centraal - blog
'De gebruiker (of mens) centraal' is iets dat snel wordt gezegd en opgeschreven. Maar hoe doe je dat in de praktijk? De community van Gebruiker Centraal is daar al jaren in de praktijk mee aan de slag en deelt waardevolle kennis.

De zwerm - podcast over heldere taal
Hoewel er steeds meer aandacht komt voor het belang van duidelijke taal, is nog niet iedereen daar mee bezig en van overtuigd. Sanne, Paula en Lodewijk proberen met hun aanstekelijke verhalen uit de praktijk 'de zwerm' te vergroten van mensen die hier mee bezig zijn. 

De tips van: Remco Hoogstraten - Communicatiestrateeg gemeente Roermond

Tibor van Bekkum - Bouwen aan organisatie identiteit - boek
Ons vak is veel te veel gefocussed op reputatie, terwijl de meeste vraagstukken bij organisaties in de huidige tijdsgeest eigenlijk over identiteit gaan. Dit boek biedt zowel theorie als praktische handvatten om gestructureerd organisatie identiteit te ontwikkelen.

Yuval Noah Hariri - 21 lessen voor de 21ste eeuw - boek
In dit boek beschrijft Hariri de 21 meest urgente vragen van onze tijd. Een mustread voor communicatieprofessionals, omdat het je helpt ontwikkelingen te duiden en te doorgronden.

Bart Brandsma -  Polarisatie - boek
De polariserende samenleving is voor het communicatievak wellicht een van de meest prangende thema’s. Dit boek geeft inzicht in de dynamiek van wij-zij denken en hoe dit tegen te gaan.

Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof - Psychologie van communicatie - boek
Over communicatie die nu eens écht de ontvanger centraal stelt. Dit boek zou een standaardwerk voor iedere communicatieopleiding moeten zijn. 

Rudger Bregman - De meeste mensen deugen - boek
Welk mensbeeld hebben wij eigenlijk? Dit boek houdt ons een spiegel voor en laat zien hoe groot de impact hiervan is op relaties, organisaties en samenleving.