Logo Zoeken
Blog

Frank de Boer en employee engagement

1 juni 2021André Manning

Nog een aantal weken te gaan. En dan zitten we midden in het Europees Kampioenschap voetbal én in C-week, hét vakcongres voor communicatieprofessionals. Waar het EK in stadions plaatsvindt – met een beperkt aantal toeschouwers – is C-week21 een online event, dat dit jaar van 21 tot en met 24 juni plaatsvindt. Maar daarover later meer. Afgelopen week lieten de Nederlandse voetbalbond en de bondscoach zien hoe een ogenschijnlijk makkelijk communicatiemoment uitmondde in een tenenkrommend tafereel. Makkelijk, niet omdat het om de boodschap ging (dat was een lastige) maar makkelijk, omdat het om de manier van communiceren ging.

Andre Manning blog.jpg

Of beter gezegd, zou moeten gaan. Het ging erom dat van een voorlopige selectie van spelers een aantal af moest vallen. In plaats van een persoonlijk gesprek met de bondscoach, kregen sommige spelers een appje en een enkeling moest uit de media vernemen dat hij niet tot de uiteindelijke selectie behoorde. Een fraai staaltje employee engagement.

En laat het daar tijdens C-week21 nu ook over gaan. In vier dagen tijd bieden we een uiterst gevarieerd en actueel aanbod van kennissessies aan. Van topcolleges over employee engegement, bubbels & complottheorieën, over wat purpose nou echt is én hoe je als communicatieprofessional doorbraken stimuleert. Daarnaast iedere dag inspirerende kennissessies met vakgenoten én op Clubhouse gesprekken over actuele onderwerpen met Logeion-leden.

Natuurlijk hebben we ook nog de gebruikelijke kersen op de taart: we beginnen de week met de verkiezing van de CommunicatieProfessional en het CommunicatieTalent van het Jaar. En gedurende de week houden we ook nog het Groot Logeion Dictee en de Communicatie Kennisquiz. Kortom, vier dagen kennis halen en inspiratie opdoen. Misschien een tip voor Frank de Boer, ook hij kan zich aanmelden via: www.cweek21.yellenge.nl/registration/#/tickets.