Logo Zoeken
Interview

Logeion-leden aan het werk: Marjolein Snellink, voorzitter Young Logeion

19 mei 2021De redactie

In de rubriek Logeion-leden aan het werk, vertelt Marjolein Snellink, voorzitter van Young Logeion over haar werk bij NWO, hoe ze zijn omgegaan met de coronamaatregelen en welke creatieve ideeën ze hebben toegepast om in te spelen op de nieuwe realiteit. Daarnaast deelt Marjolein ook de ambities die ze heeft met Young Logeion.

Logeion-leden ah werk Marjolein Snellink 705x220.jpg

Marjolein, je werkt bij NWO. Hoe ziet een communicatieafdeling van het NWO er uit, en wat doe jij binnen het team?
“NWO heeft een vrij grote communicatie-afdeling. De drie wetenschapsdomeinen hebben allemaal een eigen team; zij communiceren vooral richting onderzoekers over onze financieringsinstrumenten, organiseren evenementen en communiceren onderzoeksresultaten. Ik werk bij de overkoepelende afdeling concerncommunicatie: daar zit woordvoering, events, de website, intranet/interne communicatie, social media en het team van de Nationale Wetenschapsagenda (een programma waarvoor NWO een grote publiekscampagne over het belang van wetenschap uitvoert). Ik zit daar graag tussen alle drukte en houd me als communicatieadviseur voornamelijk bezig met interne communicatie. Zo werk ik veel met HR en andere bedrijfsvoeringsafdelingen samen op allerlei projecten. Maar ik heb ook een aantal jaar het mediabeleid gedaan, ben huisstijlcoördinator, zit in het diversiteitsteam en help bij de inhoudelijke kant van een groot wetenschappelijk congres. Mijn taken zijn dus erg gevarieerd en dat vind ik super leuk!”

Hoe zijn jullie de afgelopen periode omgegaan met de corona-maatregelen en wat is de impact daarvan geweest op het NWO en jullie team?
“Het kantoor van NWO is vrij snel na het uitbreken van corona dichtgegaan en toen moesten we volledig vanuit huis aan de slag. Dat was zowel een uitdaging als een mooie kans voor ons interne communicatieteam. Wat begon als vrij feitelijke verslaggeving rondom alle coronamaatregelen is langzaam veranderd naar steeds meer de verbinding opzoeken tussen collega's. Zo hebben we op ons intranet een 'show-je-werkplek' rubriek gelanceerd waar inmiddels meer dan 150 NWO'ers hun thuiswerkplek hebben laten zien. Ook hebben we ons inwerkprogramma vernieuwd met o.a. een inwerkapp om in te spelen op de nieuwe realiteit. En misschien wel één van de leukste dingen: we hebben een heuse NWO studio gebouwd waarvandaan we interne (en externe) bijeenkomsten kunnen streamen. Daar hebben we al veel gebruik van gemaakt! Als team zijn we de verbinding blijven zoeken met elkaar door onze verjaardagen wat uitgebreider te vieren. Elke verjaardag werd gevierd met een creatieve uiting: een video, een fotocollage, een verhaal… Ik heb zelfs een zelfgeknutseld plantenkwartet gekregen met foto's van de planten van m'n collega's, echt ontzettend lief.”

Je bent sinds vorig jaar voorzitter van Young Logeion. Kun je iets vertellen over waar jullie als bestuur mee bezig zijn?
“Dat klopt! Helaas hebben we elkaar als bestuur nog niet veel in het echt kunnen zien. Toch zijn we druk bezig geweest. Eerst hebben we gewerkt aan onze visie en doelen als bestuur: we willen ons richten op relatiemanagement met partners, de binding met leden vergroten, professionalisering van onze kanalen en natuurlijk het aanbieden van een goede programmering. Hierin willen we altijd oog hebben voor diversiteit, omdat we dat allemaal belangrijk vinden. We hebben dit jaar al succesvolle online sessies georganiseerd, zijn digitaal langs geweest bij een aantal hogescholen om een collegetour te geven en hebben onze eerste partnerships te pakken! Hopelijk kunnen we daar snel ook weer live bijeenkomsten aan toevoegen.”

Jullie zijn ook bezig met een buddyprogramma, kun je daar iets over vertellen?
“Ja, daar ben ik erg enthousiast over! Young Logeion had al eerder een buddyprogramma, maar dat is stil komen te liggen. Tijd om het weer wat nieuw leven in te blazen. In het buddyprogramma koppelen we jonge starters aan andere (senior) communicatieprofessionals. Op die manier kun je op een makkelijke manier wat meer te weten komen over een ander vakgebied of sector én je zakelijke netwerk vergroten.”

Tot slot: waarom zou een jonge professional lid moeten worden van Young Logeion?
“Bij Young Logeion ontwikkel jij je als communicatieprofessional. Young Logeion deelt vakkennis via inhoudelijke bijeenkomsten, vakblad C, collegetours, social media, en nog veel meer. Als lid krijg jij ook de ruimte om jouw kennis te delen met de anderen. We hebben een enorm leuk, jong netwerk en daarin leren we van elkaar” aldus Marjolein Snellink.