Logo Zoeken
Blog

Wie jarig is trakteert

9 maart 2021André Manning

Het is een goede gewoonte om te trakteren wanneer je jarig bent. En waar ik als kind een mooie Tupperware trommel met redelijk simpele traktaties mee naar school nam, kun je een generatie later helemaal los gaan. Als je wilt. Vegetarische traktaties, zelfmaak traktaties, gezonde traktaties, antroposofische traktaties en tegenwoordig natuurlijk ook coronaproof traktaties.

Andre Manning blog.jpg

Logeion viert dit jaar haar 75e verjaardag. Een mooie mijlpaal in een bijzonder jaar. We leven nog steeds met de coronamaatregelen en een echt feest met galajurken en kostuums valt er natuurlijk niet te vieren. Hoe sta je dan stil bij een belangrijke mijlpaal als deze verjaardag? En waar trakteer je dan je leden, niet-leden en het communicatievak in het algemeen op? We hebben daar een aantal mooie dingen voor bedacht.

Trakteren doen we dit jaar niet één dag maar het hele jaar door. Ieder Logeion-lid mag dit jaar in ieder geval deelnemen aan tien gratis, door ons geselecteerde, kennisbijeenkomsten. Dat zullen nu vooral nog online bijeenkomsten zijn, maar wie weet hoe de tweede helft van het jaar er uitziet. Ook werken we samen met IDTV aan een mooie videoserie over verschillende thema’s in het communicatvak, waaronder; diversiteit, employee engagement, datagedreven communicatie en communicatietrends. In mooie, pakkende afleveringen waarin we onze leden en andere vakgenoten in de schijnwerpers zetten. Daarnaast hebben we de eerste afleveringen gemaakt van een podcastserie over het communicatievak. Deze afleveringen zullen tot de zomer met onze leden en andere communicatieprofessionals worden gedeeld. Het worden podcasts die prikkelen en soms ook schuren. Want zonder schuring geen glans.

Ook ons vakblad staat het hele jaar door in het teken van onze verjaardag. In iedere C besteden we aandacht aan een gebeurtenis of persoon die de afgelopen 75 jaar een stempel heeft gedrukt op ons vak. Deze communicatiecanon wordt natuurlijk ook een online canon, die een mooie plek krijgt op onze website, die deze zomer wordt gemoderniseerd.  En vlak voor de zomer verschijnt een speciale dubbeldikke verjaardags C. Een C waarin natuurlijk weer veel plek is voor waar onze leden mee bezig zijn. En ook een editie waar je als Logeion-lid een bijdrage aan kunt leveren. Wie een verhaal over onze trends schrijft en door de jury wordt beoordeeld als een van de drie beste verhalen, krijgt natuurlijk  eeuwige roem en een boekenbon ter waarde van EUR 75.

Wie jarig is trakteert.